Platini figyelmeztette a 2012-es Eb rendezőit

2008.06.28. 17:19 Módosítva: 2008.06.28. 17:35

A francia sportvezető egyúttal leszögezte, nem akarják elvenni a tornát a két kelet-európai országtól, mindent megtesznek azért, hogy képesek legyenek megrendezni azt, de ehhez stadionok kellenek. A létesítmények megépítésére vonatkozóan ugyanakkor nem fogalmazott meg határidőt, ami viszont biztos, hogy Platini vezeti majd azt a 12 főből álló szemlebizottságot, amely jövő héten látogat el a két rendező országba, hogy megvizsgálják, hol is tartanak az előkészületek.

"Nincsen B-tervünk. Tiszteletben tartjuk azon döntésünket, hogy négy év múlva Lengyelországba és Ukrajnába látogat az európai futballelit. Ha nem lesz stadion a két fővárosban, akkor nem lesz torna" - mondta Platini.

A UEFA már januárban a végrehajtó bizottság ülése után figyelmeztette a két országot, hogy kezdjék el a stadionok építését és az infrastruktúra fejlesztését, ami magában foglalja a repülőtér és a vonathálózat modernizálását, továbbá új szállodák építését. Platini szerint végleges döntés a végrehajtó bizottság szeptember 25-26-i ülésén várható.

Az UEFA tavaly áprilisban adta a rendezési jogot a lengyel-ukrán pályázatnak a magyar-horvát és az olasz kandidálással szemben.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM