Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Dárdai Pál: Én fizetek, csak jussunk ki

2009.03.03. 14:26
Dárdai Pál, a Hertha BSC magyar középpályása fontos gólt szerzett, de helyén kezeli. Szerinte azért lehet első a csapata a Bundesligában, mert a Bayern Münchennek váratlanul gyenge az idénye. "Munkás, birkózós, hajtós csapat a miénk, elöl meg csak rúg valaki egy gólt" – jellemezte Dárdai a berlini csapatot, amelyről még senki nem beszél bajnokesélyesként.

„Nagy nyomás volt rajtam, a fiam mindig kérdezgette, gólt már sohasem lövök, meddig kell még várnia? Erre az ukrán Voronyin még rátett, azzal cukkolt, hogy biztosan nem akarok gólt lőni, ezért hagytam ki a nagy helyzetemet a Wolfsburg ellen. Így nem volt mit tennem, be kellett lőnöm szombaton. Ezzel nem akarom elvenni az ukrán csatár kenyerét, de jólesett, hogy a kapuba gurítottam a labdát” – kezdte a Bundesligát vezető Hertha BSC magyar középpályása, Dárdai Pál.

Elismerte, rúghattak volna négy vagy öt gólt is a Mönchengladbachnak, de a félidei 2-0-s vezetés után kaptak egyet.

„Ezért nem vagyunk mi klassziscsapat, mert nem tudjuk az ilyen esélyeket kihasználni. Munkás, birkózós, hajtós kis csapat a miénk, elöl meg Voronyin és Pantelics csak belövi a helyzeteit. Amikor a Bajnokok Ligájáig jutottunk, akkor is így volt, tízen birkóztunk, és elöl Preetz csak belebotlott egy gólba” – magyarázta.

A tizenhetedik Bundesliga-találatát szerző Dárdai úgy gondolja, azért lehet ilyen szoros a német bajnokság, mert a Bayern München elhagyja a fontos pontokat, és erre a szezon elején senki sem gondolt.

„A berlini vagy a brandenburgi újságokon kívül senki nem beszél még rólunk, és jobb is így, hogy nem vesznek komolyan bennünket. Legyen meg a két következő meccsünk, győzzük le az örök mumust Cottbust, utána a Leverkusent, és akkor megnyugodhatunk. Egyúttal akkor idegeskedhetnek a többiek. Akkor már olyan erő és motiváció lehetne bennünk, ami kitarthat a végéig. A védőnk, Simunic azt üzente a szurkolóknak, még nyolc meccset nyerünk a hátralévő tizenkettőből, és akkor együtt ünnepelhetünk, elsők maradunk. Félve kérdeztem tőle, szerinte ennyi elég lesz? Azt mondta, igen, mert körbeverések lesznek. Hát szerintem az lehetetlen, hogy a Bayern még négy meccset veszítsen. De ki tudja? Egy a fontos, tegyük a dolgunkat, szerezzünk hat pontot a két következő meccsen” – latolgatott a játékos.

Dárdait a Kickert kivéve a szaklapok a forduló válogatottjába tették, a Kickertől két és felest kapott, Voronyin mögött a második legjobbja volt csapatának. „Engem nem szoktak felosztályozni, már megszoktam” – reagált.

„Idővel azt tanultam meg, semmi nem szabad, hogy kihozzon a sodromból. Árasztanom kell a nyugalmat, feleslegesen nem idegeskedek, mert nem bíznak bennem a társak. Semmit nem szabad túldramatizálni, ennek a gólnak sem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani. Bement, és kész” – állította.

Dárdai már várja a válogatott március végi összetartását is, mert szeret a magyar közönség előtt játszani, jobban, mint bármelyik más stadionban a világon.

„Hallottam, hogy 15 milliós a jutalom, ha kijutunk a vb-re, én meg azt mondom erre, én fizetek, csak jussunk ki. Ha mentálisan rendben leszünk, van esélyünk Albániában. A többit meglátjuk utána. Szerintem jó néhányuknak a pénz már nem számít, csak a presztízs. Hogy egyszer ott lehessünk.”

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.