A gólját ünnepelte, a pályán agyonlőtték

2009.03.16. 10:49
Az iraki tartományi futballmeccsen a hazaiak az utolsó percben egyenlítettek, a gólszerzőt még a pályán lelőtte egy szurkoló. Meghalt.

Tragédiával végződött Irakban a Sinjer-Buhajrat tartományi labdarúgó-találkozó. Az ország középső részén – Bagdadtól 100 kilométerre délre – található Hillában rendezett mérkőzésen a vendégek sokáig vezettek, de a hazaiak Hejdar Kazem utolsó percben szerzett góljával egyenlítettek.

A gól annyira feldühítette az egyik vendégszurkolót, hogy a pályára beszaladva fejbe lőtte a játékost. Kazemet kórházba szállították, de belehalt súlyos sérülésébe. Az elkövetőt elfogták, az iraki rendőrség az ügy részleteit vizsgálja.

Az eset azért okozott megdöbbenést, mert a napokban egy amerikai lapban megjelent írás szerint az irakiak kezdenek visszarázódni a normális életbe, amelynek része a labdarúgás is. Sokan úgy vélik, 2003 óta most először mehetnek ki úgy a stadionba, hogy biztonságban vannak.

A múlt heti botrányos sporthétvége után ezen a hétvégén az iraki incidensen kívül a Szpartak Moszkva-Zenit találkozó előtt közel 700 embert állítottak elő, míg Argentínában a Boca Juniors szurkolói csoportjai estek egymásnak, a hat ember előállításával zárult verekedés során lövések is eldördültek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport