Mihály
11 °C
25 °C

Messiék jobbak, mint Puskásék

2009.05.03. 13:50
A Messi, Eto'o, Henry hármas már most eredményesebb, mint a Real eddigi leggólerősebb támadótriója a Puskás, Di Stefano, del Sol.

A Barcelona szombaton remek játékkal Madridban nyert 6-2-re a Real Madrid ellen. A győzelemmel együtt valószínűleg a spanyol bajnoki címet is megszerezték.

A Barca amellett, hogy 34 forduló után 85 pontjával (7 pont előnnyel) az első, a Real ellen megszerezte 100. bajnoki gólját a szezonban. A jubileumi találat ugyan a védő Piqué nevéhez kötődik - el is nevezte a spanyol sajtó Piquenbauernek -, de a gólok majdnem hetven százalékát a Messi, Eto’o, Henry támadótrió szerezte a szezonban. (A Realnak Messi és Henry is kétszer talált be.)

A hármast jelenleg a világ legjobb támadótriójának tartják, teljesítményüket jól mutatja, hogy jelenleg ők hárman állnak a spanyol góllövőlista élén. A kameruni a legeredményesebb 27 góljával, őt Messi követi 23 találattal, míg a harmadik Henry, aki eddig 19-szer ünnepelhetett.

A három támadó tehát összesen 69 gólt szerzett, ami már most több, mint a Real Madrid bármely támadóhármasának eddigi legjobbja. A madridi csúcsot az 1960-61-es évadában szerzett 66 góllal Puskás Ferenc (28) Alfredo di Stefano (21) és Luis del Sol (17) tartja.

A Barca idei teljesítményét jól jelzi, hogy amíg a legtöbb gólt szerezték, a legkevesebbet kapták (28) és a Real elleni győzelemnél két védő (Puyol és Piqué) is gólt szerzett.

Messi a beteg gyerekekért kampányolt

A Real ellen az argentin Messi két gólja után is felhúzta mezét, hogy az alatta lévő trikón látható szöveg - Sindrome X Fragil – és logó mindenki számára jól látható legyen. A fragilis X szindróma az egyik leggyakrabban öröklődő betegség, mely szellemi fogyatékosságot valamint autizmust okoz. Messi így akarta felhívni a figyelmet a beteg gyerekekre, miután a múlt hónapban egy egész napot ilyen gyerekekkel töltött. Messi maga is küzdött hormonális problémákkal, de soha nem volt olyan helyzetben, hogy komolyabb segítségre szoruljon.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Last minute tengerparti nyaralások

Még nem volt nyaralni? Ősszel sem késő elutazni ezekre a gyönyörű helyekre.