Zalán
6 °C
19 °C

Öt góllal búcsúzott az FTC az NB II.-től

2009.06.13. 21:15
Lejátszotta utolsó meccsét az NB II.-ben a Ferencváros. a Keleti csoport bajnoka a Vecsést győzte le 5-1-re. A klub három év után tér vissza az élvonalba.

Ferenczi István mesterhármasával, Lipcsei Péter három gólpasszával és a búcsúzó Szkukalek Igor szabadrúgásgóljával 5-1-re győzte le a Vecsést a Ferencváros az NB II. Keleti csoportjának utolsó fordulójában.

Húsz perccel a vége előtt még 1-1-re állt a találkozó, de az FTC öt perc alatt három gólt lőtt. A vendégek edzője, Détári Lajos nem bírta nézni a szenvedést, előbb a pályát, majd a stadiont is elhagyta. A háromgólos Ferenczi 39 találattal fejezte be az NB II.-t.

Legalább egy évig ez volt a Ferencváros utolsó NB II.-es meccse. A klubot 2006-ban sorolták vissza a másodosztályba, miután nem kapta meg az NB I.-es induláshoz szükséges licencet. Utóbb kiderült, az MLSZ licencadó testülete jogszerűtlenül zárta ki a zöld-fehéreket, erről másodfokú, jogerős bírósági ítélet született. Az FTC egyébként is története legnehezebb időszakát élte, első nekifutásra óriási meglepetésre nem sikerült visszajutnia az élvonalba, Nyíregyháza lehajrázta a Gellei Imre, majd Zoran Kuntics edzette csapatot.

Másodjára sem jött össze a feljutás, úgy sem, hogy időközben a Sheffield United tulajdonosa, Kevin McCabe vásárolta meg a klubot. Egy éve nemcsak a bajnok Kecskemét, a Szolnok is megelőzte a csapatot. A következő szezonban magyar, illetve külföldi játékosok sorával erősített az FTC, és néhány megingást leszámítva magabiztosan jutott vissza az első osztályba.

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!