Platini ultimátumot adott Ukrajnának

2010.04.08. 18:50
Szokatlanul keményen bírálta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Michel Platini a 2012-es Európa-bajnokság egyik rendezőjét, Ukrajnát. Mivel a selejtező csoportok beosztása már megtörtént, nehéz elképzelni, hogy elvennék az ukránoktól a tornát.

"Ukrajnának két hónapja van, hogy megmutassa, mit tud. Nem húzhatjuk tovább az időt" - nyilatkozta a francia Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke. A sportvezető kétnapos látogatása végén találkozott Viktor Janukovics ukrán elnökkel.

Platini a múlt héten azt nyilatkozta, igen aggasztónak tartja, hogy a lvivi stadion építése nem halad. A döntő tervezett helyszínének, azaz a kijevi stadionnak a felújítása is csúszik.

Az UEFA 2008 szeptemberében mindkét országot figyelmeztette, az előkészületek lassúsága miatt, és ugyan tavaly decemberben a szövetség Ukrajnában Kijev mellett Harkivot, Lvivet és Donyecket is hivatalos helyszínnek nyilvánította, Platini azóta többször is elégedetlenkedett.

Platini úgy véli, Lengyelországban minden rendben halad, Kijevben a szokottnál hidegebb tél hátráltatta a munkálatokat, de nem lesz gond az átadással. Hozzátette, ha a kijevi stadion mégsem készül el, akkor Ukrajna egyáltalán nem lesz házigazdája az Eb-nek.

Az Európa-bajnokság selejtező csoportjait már kisorsolták, és Ukrajnát, mint rendezőt egyikbe sem osztották be, nehéz elképzelni, hogy valamelyik csoporthoz hozzácsapnák az ukránokat. Vagyis inkább üres fenyegetőzésnek tűnnek Platini szavai.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM