Márta, Flóra
18 °C
31 °C

Felesleges még a feljutásról álmodozni

2010.10.04. 13:44
Buzsáky Ákos sérülése után visszaverekedte magát a Queens Park Rangersbe, idén gólt még nem lőtt, védekezőbb felfogásban játszik, mint eddig. A lelkét kihajtja, lépni is alig bírt az egyik bajnoki után.

A Queens Park Rangers tíz meccsből huszonhat pontot szerzett, vereség nélkül, két döntetlennel vezeti az angol másodosztályt.

000 Par2790863

A csapat irányítója, Buzsáky Ákos a Crystal Palace ellen is kezdő volt, kevéssel a vége előtt cseréltek le, így a drámai hajrából kimaradt. A Palace ugyanis a 90. percben egyenlített, de Helguson három perc múlva megszerezte a győztes gólt.

Buzsákyék most végre úgy kezdték a szezont, mint akikkel végig számolni kell a feljutásért. Flavio Briatore tulajdonos még évekkel ezelőtt kijelentette a játékosok előtt az öltözőben, hogy ez a klub élvonalbeli lesz, de azt nem tudja, hogy azokkal a játékosokkal-e, akiknek a beszédet tartja. Buzsáky Briatore személyes kérésére került a klubhoz.

„A védelmünk működik most jól, tíz forduló alatt ez volt a második olyan meccsünk volt, amelyiken gólt kaptunk. Van egy szenzációs jobbhátvédünk, Walker, aki a Tottenhamtől érkezett kölcsönbe, és csak ámulok, miket csinál, és milyen sebességgel. A két középső védő is jól mozog egymás mellett, jól helyezkednek."

"Átütőek vagyunk, de nagyon hosszú a szezon, még a negyedén sem vagyunk túl. Álmodozni felesleges, abban bízunk, hogy ez a lendület nagyon sokáig elrepít minket. Otthon most már tartanak tőlünk, nehezen nyílnak majd ki, talán az idegenbeli meccseink valamelyest könnyebbek lesznek, mert akkor a hazai csapatnak mégiscsak támadni kell ellenünk."

"A sérülésem után jól visszajöttem, az első két fordulóban még nem neveztek, utána négyszer nem voltam kezdő, szeptember közepén vettem vissza a helyem. Most még ott tartok, hogy erőben fel kell vennem a versenyt a többiekkel, pár hete is begörcsölt mindkét vádlim, lépni alig bírtam a meccs végére."

"Egyelőre még technikában nem tudok kitűnni, de ha jobb erőben leszek, akkor eljutok odáig is. A legfontosabb az, hogy játszom, még ha nagyon sok közöm nincs is a támadójátékhoz, hetven százalékban ugyanis védekezem. Ha jobb erőben leszek, ez az arány is változni fog. Az edzőnk a tipikus szigetországi stílus híve, engem a védekezés mellett azzal bízott meg, hogy a csatárokra fellőtt, és a párharc után lecsorgó labdákat szedjem össze, hogy abból második szándékkal újra meg tudjunk indulni. Nem keveset kell futnom."

Buzsákyt Egervári Sándor kapitány a bő keretbe sem hívta meg a soron következő válogatott meccsekre, pedig a futballista úgy érzi, tudott volna segíteni.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!