Virgil
-3 °C
3 °C

Bogdán: Borzasztóan megviselt, ami történt

2012.03.18. 12:21

Bogdán Ádám, a Bolton Wanderers magyar válogatott kapusa azt mondta: borzasztóan megviselték a szombaton történtek, amikor a Tottenham Hotspur elleni angol labdarúgó FA-kupa-negyeddöntőben a pályán összeesett a csapattársa, Fabrice Muamba.

„A tegnapi FA-kupa-mérkőzésen történtek hatására rengetegen érdeklődnek nálam és szeretnének bővebb információkat kapni. Kérem mindenki megértését, mert ebben a helyzetben nem szeretnék és nem is tudok annál többet mondani, mint hogy borzasztóan megviselt, ami történt, és nagyon reménykedem, hogy Fabrice állapota mielőbb jobbra fordul. A csapat egy emberként szorít érte és bízunk benne, hogy mielőbb újra egészségesen köztünk lehet. A klubtól kapott tájékoztatás szerint a legjobb londoni kórházban kiváló specialisták kezelik, azaz jó kezekben van, és a legtöbb, amit most tehetünk az, hogy bízunk a teljes felgyógyulásában.”

„Sokkolt, amit hallottam. Gondolatban vele, a családjával, a klubjával és a szeretteivel vagyok" - írta egy közösségi portálon Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke.

Az egykori Zairében született, volt angol U21-es válogatott Muamba a 41. percben, a kezdőkör közelében zuhant a földre úgy, hogy senki nem volt a közelében. A bíró azonnal megállította a játékot, a 23 éves Muambát pedig percekig ápolták a pályán, megpróbálták újraéleszteni, majd hordágyon levitték. Howard Webb játékvezető minden játékost lehívott, majd nem sokkal később bejelentették, hogy a meccs nem folytatódik. Muambát - aki egy gyermek édesapja - azonnal kórházba szállították, jelenleg az intenzív osztályon ápolják egy londoni klinikán, az állapota kritikus.

A szombati meccsen a Bolton kapuját Bogdán Ádám védte, az állás 1-1 volt, amikor mindez történt.  Az eset miatt elhalasztották a Wanderers következő, keddi bajnokiját, melyen az Aston Villa lett volna az ellenfél.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.