Előd
5 °C
11 °C

Ez krimi, tragédia, nincs rá magyarázat

2012.05.20. 16:51

Nem fukarodott a jelzőkkel a nemzetközi sajtó a szombati Bajnokok Ligája-döntő után. A győztes Chelsea hőstörténetet írt, a Bayern München veresége előtt szinte mindenki értetlenül áll.

A britek természetesen éljenzik a győztest, és angol-német párharcok történetét látták folytatódni.  "Európa királyai. A Kékek dicső estéje Münchenben. És legyőzték a németeket 11-es párbajban!" - írja a Sunday Times

The Guardian: "Ezeket a pillanatokat soha nem feledjük, és mindig tisztelettel emlékezünk majd rájuk."

Daily Mirror: "A németek soha nem rontják el a 11-est - de most a holland Robben volt az, aki a kezébe vette a labdát."

Más lapok a győztes gólt szerző Drogbát emelték ki: "Ahogy Didier Drogba ott állt teljesen egyedül, szemben vele a fütyülő Bayern-szurkolókkal teli óriási tribün - az az ő pillanata volt, hogy történelmet írjon" - írta a Daily Telegraph:

The Sun szokása szerint szóviccel készült: "Didi megcsinálta (Didi did it)! Végre egy angol csapat legyőzött egy németet büntetőpárbajban. Az esélytelenebb Chelsea meglepetésre elhódította a BL-trófeát."

The Independent pedig pénzügyi szempontból elemzett:  "Abramovics nagy álma vált valóra - örülhet az orosz milliárdos, akinek óriási befektetése végre megtérült."

Németországban érhetően fájdalmasabb beszámolók születtek: "Micsoda krimi: elpuskázva, elveszítve. Nem, nem, nem! A Bayern elvesztette a Bajnokok Ligája döntőjét! Az egyértelműen fölényben játszó Bayern 11-esekkel 5-4-re kikapott otthon a Chelsea-től, miután Robben a hosszabbításban, Olic és Schweinsteiger pedig a büntetőpárbaj során kihagyta a 11-est. Annyira szomorú, annyira nem megérdemelt" - áll a Bild am Sonntagban.

B.Z.: "A Bayern mindent elpocsékolt! Micsoda tragédia! Egy vereség, amelyre nincs magyarázat, hiszen a müncheniek voltak a jobbak, egyre-másra dolgozták ki a helyzeteket. Karnyújtásnyira voltak a diadaltól, többször is. Aztán a végén elidegeskedték a 11-eseket, amelyeknek soha nem is szabadott volna megtörténniük. Előbb Olic, aztán Schweinsteiger. A Chelsea csak akadályozta a futballt. A végén azonban Didier Drogba higgadt volt."

A spanyolok valami földöntúl erőnek tulajdonítják a Chelsea-győzelmet.

El País: "A Bayern kétségbeesett játékosai a Münchenben kékbe öltözött futballisten hangulatának áldozataivá váltak."

El Mundo: "Fortuna nagyvonalú volt Abramovics cár öreg seregével. A Chelsea-nek annyi élete van, mint egy macskának, a 34 éves Drogbának pedig még hétnél is több."

Olaszországban a Chelsea-edző Di Matteo került középpontba.

La Gazzetta dello Sport: "Di Matteo és Drogba diadalmaskodott. A Bayern sír. Ismét Robben hibázott."

Corriere dello Sport: "A Chelsea nyert! Egy hihetetlen döntő. A Bayern otthon padlóra került. Di Matteo diadala."

La Repubblica: "A Di Matteo-fiúk elhódították a BL-címet"

Svájc:

Sonntags-Blick: "Drogba királlyá koronázta Robit! Őrület! Téboly! Felfoghatatlan! Dráma. Egy Hitchcock-krimi után Roberto Di Matteoé Európa futballkoronája. Schweinsteiger a kihagyott 11-ese után sokkot kapott."

Basler Zeitung: "Valóra váltak a Chelsea álmai - Drogba, a hős. A Bayernnek nehéz lesz feldolgoznia ezt a kudarcot..."

NZZ am Sonntag: "Drogba hőssé vált. Számukra, Lamparddal, Cech-vel és a többiekkel, ez volt az utolsó lehetőség egy nagy diadalra."

Oroszország:

Szovjetszkij Szport:
"A történelem iróniája: váratlanul a volt Chelsea-játékos Arjen Robben váltja valóra Roman Abramovics kilenc éve dédelgetett álmát, a BL-győzelmet."

Svédország:

Aftonbladet: "A talán karrierje utolsó nagy meccsét játszó Didier Drogba volt a meccs főszereplője. Első érzelmi kitörése után meglátta Arjen Robbent, akit hosszan, vigasztalóan átölelt. A győztes tizenegy hőse és a Bayern bűnbakja együtt egy pillanatra, amely mindent elmondott."

Expressen: "A Chelsea előbb a Barcelonával, majd a Bayernnel szemben is hátrányba került, végül azonban mindkét nagyágyút legyőzte. Schweinsteigernek, Kroosnak és Lahmnak bizonyára fáj most a felébredés, de másfél hónap múlva Németországgal Európa-bajnokok lehetnek."

Egyesült Államok:

New York Times: "A Bayern trófea nélkül zárja az idényt - nem kérdés, hogy ez a legfájóbb az egészben."

ESPN: "A müncheni mesterek. A Chelsea végleg elüldözte Moszkva szellemét. Az idény akár egy katasztrófa is lehetett volna a Kékek számára, most pedig a csoda határát súrolja."

Sports Illustrated: "Néha semmi értelme a futballnak. A Chelsea BL-diadalával kapcsolatban nehéz nem arra gondolni, hogy van egy magasabb hatalom."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.