Mémsztár lett Kassaiékból

2012.06.20. 20:09
Kassai Viktor és segítői kedden hatalmasat hibáztak, amikor nem adták meg az ukrán-gólt az angolok ellen. Vagy nem? A magyar bíró és segítője, Vad II asszisztens ellen azóta fellázadt az internet. Dübörögnek a mémgyárak, áldozat lett a Wikipédia-oldal, izzanak a facebook-kommentek, tobzódnak a képek.

Kassai Viktor hivatalos facebook-profilját 3983-an lájkolták eddig, ami nem rossz szám. A tábor lassan, de gyarapodik. A tegnapi hiba után azonban született egy ellenoldal is, „Kassai Viktor dislike" címszó alatt, aminek elsöprő a sikere, eddig 31 724 lájk, és ez a szám folyamatosan emelkedik. Mindkét adatlapra egymás után érkeznek a kommentek, legtöbbjük ukrán vagy angol nyelvű. Rengeteg mémképet töltöttek fel a dühös szurkolók, ezek közül válogattunk most.

Tegnap néhányan nem elégedtek meg a képekkel és meghekkelték Kassai Wiki-oldalát. A következő szöveggel írták át az eredetit, helytelen angollal: „Június 19-én az angol-ukrán meccsen Kashshai nem adta meg az ukrán csatár Marko Devics gólját, bár az ismétlésen tisztán látszott, hogy a labda átment a gólvonalon. Eredményképp Ukrajna 1-0-ra elveszítette a mérkőzést." A személyes adatokhoz került még a „nyíltan meleg", képe alá pedig a „London kurvája" felirat. A szöveg aztán eldurvult: „Egy ukrán futballdrukkercsoport megölte, kettészelte, és odavetette a kutyáknak." A szócikk eredeti állapotát hamar visszaállították.

A mémesek persze Kassai Viktor segítőjét, Vad II asszisztenst sem kímélték, aki hat méterre állt az esettől és nem látta, hogy Devics lövése átment a gólvonalon. A képek nagyrészt azt vetik Vad II szemére, hogy egy feladata volt a meccsen, azt sem oldotta meg.

Egy másik kép a külső zavaró tényezőket is figyelembe veszi, ezúttal minden bizonnyal egy dögös szurkoló vonta el az asszisztens figyelmét. Ha így volt, érthető.

A mémgyárosok persze az untig ismert „vak bíró" sztereotípiát is elővették, és meg is lovagolták rendesen. Kétség sem fér hozzá, kapóra jött.

A következő kép két mém ügyes elegye. A hűtlen Terry megköszöni a magyar bírónak a munkáját, és megígéri neki, hogy este nem kezd ki annak feleségével.

A Bild.de-n látható animáción mozgó kamera segítségével helyezkedünk bele a bírók pozíciójába. A végére hagytuk talán a legjobbat, ami teljesen igazságosan felmenti Kassaiékat, hiszen a labda nem ment át a gólvonalon. És tényleg nem.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM