Pandora, Gabriella
6 °C
15 °C

O'Neill és Keane vezetik az ír válogatottat

2013.11.04. 15:00

A Celtic korábbi sikeredzője, Martin O'Neill és Írország valaha volt egyik legjobb futballistája, Roy Keane közösen irányíthatja majd az ír labdarúgó-válogatottat. A nemzeti szövetség vezetősége vasárnapi informális ülésén fogadta el a személyükre tett javaslatot, s Keane-ék hamarosan megkezdhetik a közös munkát, a lettek ellen november 15-én sorra kerülő barátságos találkozón már ők irányíthatják a válogatottat.

A két szakember az olasz Giovanni Trapattonitól veszi át a munkát, aki a világbajnoki selejtezőcsoportban a negyedik helyen zárt csapatával.

Az északír O'Neill a Celtickel 2000 és 2005 között három bajnokságot és három Skót Kupát nyert, 2003-ban UEFA Kupa-döntőig jutottak, később az angol Premier League-ban szereplő Aston Villával háromszor volt hatodik, 2010-ben Ligakupa-döntőt játszhattak.

A 2006-ban visszavonult Keane a Manchester Uniteddel Bajnokok Ligáját nyert. Kinevezése mégis meglepetésnek nevezhető, ugyanis 2002 óta kifejezetten rossz viszonyt ápol az ír szövetséggel, mivel a japán-dél-koreai közös rendezésű világbajnokság előtt amatőrnek nevezte a csapat felkészülését és elhagyta a keretet. Keane vezetőedzőként a Sunderlandnél és az Ipswich Townnál dolgozott, jelenleg pedig televíziós szakkommentátorként tevékenykedik.