BL-slágermeccsek, Barca, Atleti továbbjuthat

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Gyakorlatilag végig támadta a meccset a Zenit, mégis 1-1 lett a szerdai játéknap első meccsének végeredménye. Az első félidő 23. percében Lucho González szerzett vezetést a portugál bajnoknak, de a Porto csak öt percig örülhetett, akkor érkezett Hulk és kiegyenlített. A második félidőben is a Zenit volt jobb, annyira, hogy még büntetőt is rúghatott, de azt Hulk nagyon gyengén lőtte, az első gólnál nagyot hibázó Helton védte. A vendégek brazil kapusa aztán bemutatott még két nagy bravúrt, ezzel valamelyest helyrehozta korábbi hibáját. A Zenitbe a végén Arsavin és Kerzsakov is beállt. Volt még egy gyanús kezezés Kerzsakov szabadrúgása után, egy furcsa esés Hulktól, de az állás már nem változott.

    Az esti menetrend

    E csoport:

    FC Basel (svájci)-Steaua Bucuresti (román) 20.45

    Chelsea (angol)-FC Schalke 04 (német) 20.45

    A csoport állása: 1. Chelsea 6 pont (8-2), 2. Schalke 04 6 (4-3), 3. FC Basel 4, 4. Steaua Bucuresti 1

    F csoport:

    Borussia Dortmund (német)-Arsenal (angol) 20.45

    Napoli (olasz)-Olympique Marseille (francia) 20.45

    A csoport állása: 1. Borussia Dortmund 6 (6-3), 2. Arsenal 6 (5-3), 3. Napoli 6 (4-4), 4. Olympique Marseille 0

    G csoport:

    Zenit (orosz)-FC Porto (portugál) 1-1 (1-1)

    Atlético Madrid (spanyol)-Austria Wien (osztrák) 20.45

    A csoport állása: 1. Atlético Madrid 9 pont, 2. Zenit 5, 3. FC Porto 4, 4. Austria Wien 1

    H csoport:

    Ajax Amsterdam (holland)-Celtic Glasgow (skót) 20.45

    FC Barcelona (spanyol)-AC Milan (olasz) 20.45

    A csoport állása: 1. FC Barcelona 7 pont, 2. AC Milan 5, 3. Celtic Glasgow 3, 4. Ajax Amsterdam 1

  • Basel: Sommer, Ivanov, Voser, Schär, Serey Die, Delgado, Stocker, F.Frei, Salah, Xhaka, Streller Csere: Vailati, P. Degen, Ajeti, D. Degen, Diaz, Elneny, Sio.

    Steaua Bucureşti: Tătăruşanu, Szukała, Gardoş, Latovlevici, Georgievski, Pintilii, Tănase, Stanciu, Bourceanu, Popa, Piovaccari Csere: Niță, Filip, Varela, Chipciu, Prepeliţă, Pîrvulescu, Kapetanosz.

  • Barcelona: Valdés, Piqué, Mascherano, Adriano, Alves, Xavi Hernández, Iniesta, Busquets, Sánchez, Messi, Neymar Csere: Pinto, Montoya, Bartra, Fàbregas, Song, Rodríguez, Tello.

    AC Milan: Abbiati, Mexès, Zapata, Abate, Muntari, Poli, Montolivo, Emanuelson, de Jong, Robinho, Kaká Csere: Coppola, Constant, Bonera, Zaccardo, Birsa, Matri, Balotelli.

  • Dortmund: Weidenfeller, Subotić, Papasztatopulosz, Schmelzer, Bender, Reus, Błaszczykowski, Nuri Şahin, Grosskreutz, Lewandowski, Mhitarjan. Csere: Langerak, Kirch, Durm, Kehl, J. Hofmann, Aubameyang, Schieber.

    Arsenal: Szczęsny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Rosický, Arteta, Özil, Ramsey, Santi Cazorla, Giroud. Csere: Fabiański, Vermaelen, Monreal, Jenkinson, Gnabry, Hayden, Bendtner.

  • Chelsea: Čech, Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Oscar, Mikel, Willian, Schürrle, Eto'o Cserék: Schwarzer, Cole, Luiz, Lampard, De Bruyne, Mata, Ba.

    Schalke: Hildebrand, Höwedes, Ucsida, Fuchs, Matip, Boateng, Draxler, Jones, Aogo, Neustädter, Szalai Cserék: Fährmann, Hoogland, Santana, Kolasinac, Meyer, Clemens, Ayhan.

  • Atlético Madrid: Courtois, Godin, Filipe Luis, Juanfran, Miranda, Tiago, Koke, Raúl García, Gabi, Adrián López, Diego Costa Cserék: Aranzubia, Alderweireld, Insua, Cristian Rodríguez, Josuha Guilavogui, Óliver Torres, Villa.

    Austria Wien: Lindner, Ortlechner, Ramsebner, Leovac, Koch, Šimkovič, Mader, Holland, Royer, Murg, Kienast Cserék: Grünwald, Rogulj, Suttner, Dilaver, Okotie, Jun, Hosiner.

  • A két csapat a 19. egymás elleni meccsére készül, az idei BL-csoportkör harmadik fordulójában 1-1-et játszottak Milánóban. Volt három kupadöntő is a két csapat között, amelyből egyet sem a Barcelona nyert, viszont a katalán fővárosban 2000 óta nem tudott nyerni az olasz csapat. Rúgott már gólt a Milannak Kubala László és Czibor Zoltán is, de most Messivel és Neymarral a Barcelona az esélyesebb, ráadásul Balotelli megint csak kispados. A Barcelona szempontjából a korábbi 18 meccsen 7 győzelem, 6 döntetlen és 5 vereség született.

  • Londonban a két csapat meccsén meglepő dortmundi siker született és a nagyon erős Arsenaltól nem lenne meglepő, ha vissza tudna vágni. A két csapat korábbi két németországi meccséből az egyiket a BVB nyerte, a másikon döntetlen született. Azonban félelmetes a Dortmund otthon, az idei nyolc tétmeccsének mindegyikét megnyerte otthon. 

  • Bukarestben 1-1-et játszott két hete a két csapat. A Steaua eddig négyszer utazott Svájcba, európai kupameccsre, de még nem sikerült nyernie. A hazaiaknak azért is fontos lehet a győzelem, mert így egészen biztosan megelőzi a 6-6 ponttal álló és egymással játszó Dortmund és Arsenal egyikét, és esélye marad akár a továbbjutásra is ebben a nehéz csoportban.

  • Napoli: Reina, Maggio, Fernández, Armero, Albiol, Callejón, Dzemaili, Inler, Higuaín, Mertens, Pandev Cserék: Rafael Cabral, Uvini, Cannavaro, Hamšík, Behrami, Insigne, Zapata.

    Marseille: Mandanda, Abdallah, N'Koulou, Morel, Diawara, Cheyrou, Romao, Valbuena, A. Ayew, J. Ayew, Thauvin Cserék: Samba, Mendy, Lemina, Payet, Imbula, Gignac, Khalifa.

  • Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Boilesen, Blind, Denswil, S. De Jong, Schöne, Serero, Sigthórsson, Klaassen Cserék: Vermeer, Moisander, Van Der Hoorn, C. Poulsen, Fischer, Andersen, Hoesen.

    Celtic: Forster, Izaguirre, Ambrose, van Dijk, Mulgrew, Lustig, Commons, Kayal, Szamarasz, Stokes, Forrest Cserék: Załuska, Fisher, Ledley, Rogic, Boerrigter, Baldé, Pukki.

  • 100. UEFA-meccsét nyerheti a Chelsea, de amennyiben döntetlen lesz, akkor is jubilál, hiszen az az 50. alkalom lenne nemzetközi kupákon. A Schalke viszont visszavágna a 3-0-ás vereségért az előző fordulóból, amely a legnagyobb arányú vesztes meccsük volt a BL-ben hazai pályán.

  • A Marseille legalább 2 gólt kapott elmúlt 6 BL-meccsén, mindet el is vesztették. A Napoli viszont otthon még nem vesztett a BL-ben, ötből négyet nyerve, de Európa Liga meccsen sem kapott ki.

    A francia csapat 100. nemzetközi kupameccsére készül, ha marad a fenti statisztika, akkor pedig a 150. kapott góljuk is megszülethet.

  • Ideje javítania az Ajaxnak csapatnak, ugyanis legutóbbi 10 nemzetközi kupameccsükből csak 3-at nyertek meg Amszterdamban. A Celtic pedig sosem játszott döntetlent Hollandiában, háromszor nyertek és kétszer vesztettek.

  • Atlético legutóbbi 13 meccséből 12-t megnyert minden sorozatot figyelembe véve, Diego Costa pedig remek formában, hiszen 10 meccsen 12 gólt lőtt eddig. Az Austria először szerepel a csoportkörben, még sosem szerzett gólt, és most edzőjük, Nenad Bjelica sem lesz velük, miután eltiltását tölti.

  • Az Atlético Madrid kispadján ülő játékosok 96 Bajnokok Ligája mérkőzésen szerepeltek, míg a kezdőcsapatba nevezett 11 játékos csak 76-on játszott.

  • Miután a hétvégi, Newcastle elleni 2-0-ás vereség után úgy nyilatkozott a portugál, hogy 11 hibás döntést hozott a csapattal kapcsolatban, nem meglepő, hogy alaposan felforgatta a kezdőt a Schalke ellen, és 6 helyen is változtatott a kereten.

  • mind a nyolc pályán.

  • szerzett gól francia csapat ellen a BL-ben, de a Napoli nagyon számít az argentin csatárra.

  • Szabadrúgásból, de mellé csavarta.

  • Mindössze 22 év a kezdőcsapatuk átlagéletkora, de nagy a nyomás is rajtuk, mert ha kikapnak, már nem juthatnak tovább a csoportból.

  • Előbb az argentin, aztán a brazil vette át hosszan.

  • Draxler négy embert vitt el magával, így lényegében üresen maradt a magyar válogatott csatár, a lövése azonban elkerülte a kaput. Szalai füle egyébként a szivárvány színeit mutatja a műtét után, nem szép látvány, biztos fájhat is rendesen.

  • Denswil tekerte nagyon szépen a bal alsó felé a labdát majdnem 25-ről, de Forster kapus odaért.

  • Erre nem számított a Napoli, hátrányban kell játszaniuk. A. Ayew fejelte ki egy szöglet után a hosszú alsót, Reina mozdulni sem tudott.

    Andre Ayew Goal - Napoli vs Marseille 0-1 HD
  • Gyorsan vezetéshez jutott az Atlético Madrid is, Miranda a gólszerző.

    Miranda Goal Atletico Madrid vs Austria Vienna 1-0 06/11/2013
  • Az elején a Dortmund, aztán az Arsenal próbálkozott, de kaput eltaláló lövést még nem lehetett feljegyezni.

  • Méghozzá Bázelben, úgy, hogy az FC Basel eddig óriási fölényben játszott. Szukala adta gólpasszt, Piovaccari talált be. Ez volt a román csapat második BL-gólja, az elsőt is a svájciaknak lőtték.

    Piovaccari Gol FC Basel vs Steaua Bucuresti 06.11.13
  • egy remekül helyezett szabadrúgással, a német kapusnak azonban sikerült kiütnie a jobb felső sarokból.

  • Nála többször csak Alex Ferguson (190) ült a kispadon a Bajnokok Ligájában.