Amszterdamban ég a Barcelona

2013.11.26. 20:19
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Rosicky, Wilshere, Özil, Ramsey, Flamini, Giroud Cserék: Fabiański, Vermaelen, Arteta, Santi Cazorla, Gnabry, Walcott, Bendtner.

    Marseille: Mandanda, Abdallah, N'Koulou, Mendes, Morel, Lemina, Romao, Imbula, Gignac, J Ayew, Khalifa Cserék: Samba, Diawara, Mendy, Fanni, Cheyrou, Valbuena, Thauvin.

  • Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Moisander, Veltman, Boilesen, Blind, Schöne, Serero, Fischer, Klaassen, Hoesen Cserék: Vermeer, Van der Hoorn, Denswil, Poulsen, Duarte, Andersen, De Sa.

    Barcelona: Pinto, Montoya, Piqué, Puyol, Mascherano, Fàbregas, Xavi, Iniesta, Song, Pedro, Neymar Cserék: Olazábal, Bartra, Gabarron, Busquets, Sergi, Traoré, Dongou.

  • Dortmund: Weidenfeller, Papastathopoulos, Durm, Kehl, Bender, Reus, Blaszczykowski, Nuri Sahin, Grosskreutz, Lewandowski, Mkhitaryan. Cserék: Langerak, Kirch, Piszczek, Günter, Hofmann, Aubameyang, Schieber.

    Napoli: Reina, Maggio, Fernández, Armero, Albiol, Callejón, Dzemaili, Behrami, Higuaín, Mertens, Pandev. Cserék: Rafael Cabral, Uvini, Britos, Cannavaro, Inler, Insigne, Zapata.

  • Steaua: Tatarusanu, Szukala, Gardos, Latovlevici, Chipciu, Tanase, Prepelita, Neagu, Bourceanu, Popa, Piovaccari Cserék: Nita, Georgievski, Varela, Cristea, Stanciu, Iancu, Kapetanos.

    Schalke: Fährmann, Höwedes, Santana, Ucsida, Fuchs, Meyer, Jones, Aogo, Neustädter, Farfán, Szalai Cserék: Unnerstall, Hoogland, Matip, Kolasinac, Draxler, Ayhan, Obasi.

  • Celtic: Forster, Izaguirre, Ambrose, Van Dijk, Mulgrew, Lustig, Commons, Kayal, Samaras, Boerrigter, Forrest Cserék: Zaluska, Fisher, Ledley, Rogic, Stokes, Baldé, Pukki.

    Milan: Abbiati, Zapata, Abate, Bonera, Birsa, Poli, Montolivo, Emanuelson, De Jong, Kaká, Balotelli Cserék: Coppola, Constant, Silvestre, Nocerino, Cristante, Robinho, Matri.

  • A spanyolok Adrián góljával szereztek vezetést az 53. percben, ám az egyre többet támadó Zenit 21 perccel később Alderweireld öngóljával kiegyenlített.

    Zenit Petersburg vs Atletico Madrid 1-1 All Goals & Highlights 26/11/2013
  • Mindkét hazai meccsét elvesztette az idei BL-ben a portugál csapat, hiszen az Altético és a Zenit is megverte őket Portóban. Ilyenre a 2001-02-es szezonban már volt példa, ám a Sparta Praha és a Real Madrid elleni vereségek után megnyerték a harmadikat otthon, a Panathinaikosz ellen.

  • A Borussia utoljára 2010-ben kapott ki sorban háromszor, akkor, a Stuttgart, a Frankfurt és a Bayern verte őket. Ennél többször egymás után rendkívül régen, még az 1999-2000-es szezonban kaptak ki, az akkori csapat sorban hat meccsen át nem tudott nyerni.

    Most az Arsenal, a Wolfsburg és a Bayern verte őket sorban.

  • A katalánok vélhetően győzelemmel ünnepelnék a jubileumi mérkőzést. Tata Martino csapata passzol egyébként legjobban a BL-ben (nem meglepő módon), 87%-ban sikeresek az átadásaik. Részben emiatt is veretlenek még idén, a 18 meccsből ráadásul 11-en gólt sem kaptak.

  • Sorban tizenhatodszor szerepelnek az angolok a BL csoportkörében, ezekből 13-szor megélték a tavaszt is. Ma akár egy döntetlen is elég lehet ehhez, de egy győzelem nagyon közel juttathatná őket a nyolcaddöntőhöz.

  • A svájciak az előző fordulóban megtartották a szokásukat, miszerint még sosem nyertek még a BL-ben a negyedik játéknapon. A mostani fordulóra is maradt egy sor, igaz, nem ennyire erős: az eddigi négy meccsükből hármat elvesztettek az ötödik fordulóban.

  • Az olaszok az idei szezonban még egyetlen meccset sem tudtak megnyerni, négy vereségük és öt döntetlenjük van, amikor nem otthon játszanak.

  • Vagyis amennyiben a Milan betalál ma nekik, 300. góljukat kapnák az UEFA tornái során. Ráadásul ha hármat rúgnak az olaszok, ők kétszer ennyi, vagyis 600 szerzett gólnál járnának.

  • Hiába szerepeltek eddig hatszor a BL csoportkörében, olyan még sosem volt, hogy négy meccs után hat ponttal álljanak a németek.

  • Jürgen Klopp játékosai az első fordulóban kikaptak Nápolyban, majd hiába nyertek két meccset egymás után, az Arsenal elleni hazai vereség a kiesés szélére sodorta a őket.

    A dortmundiak hat pontjukkal csak harmadikok a BL legerősebb csoportjában, három-három ponttal lemaradva az Arsenal és a Napoli mögött, és a továbbjutásért csak akkor maradnak biztosan versenyben, ha győznek kedden. Amennyiben kikapnak Rafa Benitez együttesétől, már az Arsenal Olympique Marseille elleni pontszerzésével is kiesnek, a londoniak sikere pedig azt jelentené, hogy a Borussia döntetlennel is búcsúzni kényszerül a legrangosabb európai kupasorozattól.

  •  Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:

    E csoport:

    Steaua Bucuresti (román)-FC Schalke (német) 04 20.45

    FC Basel (svájci)-Chelsea (angol) 20.45

    A csoport állása: 1. Chelsea 9 pont, 2. FC Schalke 04 6, 3. FC Basel 5, 4. Steaua Bucuresti 2

    F csoport:

    Arsenal (angol)-Olympique Marseille (francia) 20.45

    Borussia Dortmund (német)-Napoli (olasz) 20.45

    A csoport állása: 1. Arsenal 9 pont (6-3), 2. Napoli 9 (7-6), 3. Borussia Dortmund 6, 4. Olympique Marseille 0

    G csoport:

    Zenit (orosz)-Atlético Madrid (spanyol) 18.00

    FC Porto (portugál)-Austria Wien (osztrák) 20.45

    A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) Atlético Madrid 12, 2. Zenit 5, 3. FC Porto 4, 4. Austria Wien 1

    H csoport:

    Celtic Glasgow (skót)-AC Milan (olasz) 20.45

    Ajax Amsterdam (holland)-FC Barcelona (spanyol) 20.45

    A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) FC Barcelona 10 pont, 2. AC Milan 5, 3. Ajax Amsterdam 4, 4. Celtic Glasgow 3