Drámai lett a City-Bayern, Messi mellett Agüero is triplázott a BL-ben, Ibrahimovic góllal tért vissza.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • BATE Boriszov-Porto 0-3

    A Porto a koraesti fehérorosz kiruccanásával, illetve győzelmével a Sahtart is továbbjuttatta. A portugálok az első félidőt ellazsálták, a másodikban viszont Herrera, Jackson Martínez és Tello góljaival könnyedén hozták a meccset, ami után a BATE már csak egy kapott gólra van a BL-csoportkörben kapott legtöbb 23-tól.

    BATE Boriszov-Porto

    Sahtar Donyeck-Athletic Bilbao 0-1

    A Bilbao eddig óriási meglepetésre győzelem nélkül állt a csoport utolsó helyén, a kényelmes Sahtarnak köszönhetően viszont elég közel kerültek ahhoz, hogy folytathassák az EL-ben. A spanyolokat Mikel San José mentette meg, de a védő találata is csak a harmadik góljuk volt idén a BL-ben.

    San Jose vs. Sahtar
    1. Porto 13 pont
    2. Sahtar Donyeck 8 pont
    3. Athletic Bilbao 4 pont
    4. BATE Boriszov 3 pont
  • Schalke 04-Chelsea 0-5

    José Mourinho és a Chelsea presztízskérdést csinált abból, hogy rendesen leverje Roberto Di Matteo kedvét a Schalke élén és ez sikerült is nekik. Alig másfél perc alatt már vezettek is Terry fejese után, majd a szünetig már 3-0-ra vezettek sorban Willian góljával és Kirchhoff csodás önfejesével.

    A második félidőben aztán két csere, Didier Drogba és Ramires állította be az 5-0-s végeredményt, ők két perc alatt lőttek kettőt a németeknek.

    Schalke-Chelsea 0-5

    Sporting-Maribor 3-1

    A Sporting mértkőzésén az volt a legnagyobb izgalom, hogy mivel a szünetben kialudtak a stadion lámpái, nagyjábl 45 perces késéssel indulhatott csak el a második félidő.

    A kezdés a portugáloké volt, Carlos Mané és Nani góljaival hamar elhúztak 2-0-ra, ráadásul utóbbi egészen fantasztikus gólt lőtt, négy védőt is elfektetve. A Moribor egy öngólnak köszönhetően (Jefferson) ugyan szépített még az első félidőben, a másodikban – amikor végre elkezdődött – a Sporting tovább növelte az előnyét Szlimani révén.

    Sporting-Maribor
    1. Chelsea 11 pont
    2. Sporting 7 pont
    3. Schalke 5 pont
    4. Maribor 3 pont
  • Paris Saint-Germain-Ajax 3-1

    A PSG, akárcsak a csoport másik meccsén a Barcelona, már továbbjutóként lépett pályára, ám mivel egymás ellen játszanak az utolsó fordulóban, mindketten a győzelemért mentek, hiszen az első hely majd csak ott dől el.

    A PSG végig irányított az Ajax ellen, az első félidőben Edinson Cavani góljával vezetést is szereztek, és túlzottan akkor sem estek pánikba, amikor Davy Klaassen bő 20 perccel a vége előtt egyenlített. A hajrát ugyanis megnyomták, előbb a visszatérő Zlatan Ibrahimovic szerezte meg újra a vezetést, majd Cavani duplázva döntötte el a győzelmet.

    PSG-Ajax 3-1

    APOEL-Barcelona 0-4

    A Barcelona meccs Messiről szólt, aki a hétvége után újabb gólcsúcsot döntött. A spanyol bajnoki rekord mellé megszerezte a BL-rekordot is, mesterhármasával ugyanis már 74 gólnál jár. Rajta kívül még az első barcás gólját megszerző Luis Suárez talált be, így nyertek 4-0-ra a ciprusi APOEL ellen, mindezt ráadásul úgy, hogy negyed órán át emberhátrányban voltak: Rafinhát a 70. percben állították ki tőlük, de Joao Guilherme 14 perccel később követte a piros laposok között.

    APOEL-Barcelona 0-4
    1. Paris Saint-Germain 13 pont
    2. Barcelona 12 pont
    3. Ajax 2 pont
    4. APOEL 1 pont
  • Manchester City-Bayern München 3-2

    Egyértelműen a Manchester City-Bayern München volt a keddi nap rangadója, és ennek megfelelően kiszámíthatatlan meccset is hozott. A City viszonylag hamar, már a 21. percben vezetéshez és emberelőnyhöz jutott: Benatia buktatta utolsó emberként a ziccerben kilépő Agüerót, aki maga értékesítette a tizenegyest. A folytatásra viszont kissé összeesett, egészen a hajráig.

    Az első félidő, annak is leginkább a vége egyértelműen a Bayerné volt. Előbb Xabi Alonso egyenlített egy szabadrúgásból, amire Hart kapus mozdulni sem tudott, majd Lewandowski fejesével a németek mehettek előnnyel a szünetre.

    A müncheni védők viszont fejben már otthon voltak a hajrában, Sergio Agüero pedig egy emberként küzdött csapatáért. Előbb egy rossz labdára csapott le, majd Boateng szerencsétlenkedését használta ki, így a 85. és a 91. percben szerzett gólokkal – és nem mellesleg egy mesterhármassal – fordított és életben tartotta a Manchester Cityt.

    Manchester City-Bayern München 3-2

    CSZKA Moszkva-Roma 1-1

    A CSZKA Moszkva és a Roma még kora este meccseltek Oroszországban. Az olaszok Totti varázslatos szabadrúgásával szereztek vezetést, a CSZKA viszont a hajrában egyenlíteni tudott Berezuckij révén.

    Így viszont hármas holtverseny van a csoport végén, hiszen a Bayernen kívül mindenkinek 5 pontja van 5 meccs után.

    CSZKA-Roma 1-1
    1. Bayern München 12 pont
    2. Manchester City 5 pont
    3. Roma 5 pont
    4. CSZKA Moszkva 5 pont
  • A Sahtar-Athletic Bilbao volt, a mindent eldöntő gólt szerezte San José szerezte a második félidőben egy szabadrúgás után, de a baszk csapat a győzelemmel sem jut már tovább. Sahtar-Athletic 0-1. 

  • Már a második percben vezetett ellenük a Chelsea, aztán volt egy szerencsétlen öngóljuk, a védelmük is többször csődöt mondott, a vége 5-0-s Chelsea-győzelem lett. 

  • A PSG ellen az Ajax még egyenlített a második félidőben, de aztán a sérülésből visszatérő Ibrahimovic, és egy védelmi hiba után Cavani is betalált, ő kettőt lőtt a meccsen. PSG-Ajax 3-1. 

  • Az immár BL-rekorder Messi három góljával és Suarez első barcás góljával nyert a Barcelona az APOEL otthonában 4-0-ra. Az argentin 74 góljával a sorozat történetének legeredményesebb játékosa, Raul 71-gyel a második, C. Ronaldónak 70 van. 

  • A hosszabbítás utolsó perceiben már nem volt változás, a City megtartotta előnyét és 3-2-re nyert, a Bayern Münchennek nem sikerült kihúznia 10 emberrel. A manchesteriek életben maradtak, még továbbjuthatnak. 

  • Megint Agüero, aki fantasztikus volt ma este. Az argentin csatár egy fejes után lódult meg a Bayern-védők között, mielőtt még befogták volna, Neuer mellett a kapuba gurított. 3-2 a Citynek, az angoloknál mindhármat Agüero lőtte. 

  • Legalábbis a játékosok kijöttek melegíteni a pályára, úgyhogy 45 perces késéssel akár folytatódhat is a csoportmeccs. 

  • Csak most a Bajnokok Ligájában. Pedro passzolt neki vissza az alapvonalról, néhány méterről nem hibázott, megvan a 74. gólja is a Bajnokok Ligájában. APOEL-Barcelona 0-4. 

  • Ez is egy védelmi hiba volt, Xabi Alonso passzára Agüero csapott le a félpályánál, rákapcsolt, a tizenhatosig vezette a labdát, aztán eltette a hosszúba. City-Bayern 2-2. 

  • Az Ajax védője túl röviden tette hátra a labdát a szakadó esőben, Cavani lecsapott a labdára, elhúzta a hollandok kapusa mellett, és már kész is volt a harmadik gól. PSG-Ajax 3-0. 

  • Nem úgy néz ki, 40 perce nem tudják elkezdeni a mérkőzést, továbbra sincs világítás. A nézők viszont kitartanak. Sporting-Maribor 2-1. 

  • Úgy tűnik, hogy megmenti a PSG-t a sérülés után visszatért svéd. A 78. percben egy beadást mellre vett, majd a hosszúba lőtt. 2-1. 

    Ibrahimovic vs. Ajax
  • Most Drogba adta a gólpasszt, a kapu elé emelt, ahol Ramirez üresen érkezett, be is fejelte a léc alá. 5-0 a Chelsea-nek. 

  • A Schalke védelme eltűnt, Willian és Drogba egyedül ment a kapusra, előbbi önzetlenül letette a labdát az elefántcsontparti elé, aki nem hibázott ziccerben. Schalke-Chelsea 0-4. 

    Drogba vs. Schalke
  • Rafinha az első félidei gólpassza után most kiérdemelte második sárgáját is, úgyhogy a Barcelona tíz emberrel játssza le az utolsó húsz percet, de három góllal vezetnek, úgyhogy nem olyan nagy a baj. 

  • A hollandok gólját Klaassen előrevetődve, látványosan fejelte a PSG kapujába, úgyhogy 1-1 az állás - ezzel jelen állás szerint bukná csapatelsőségét a francia klub, a Barcelona ugyanis simán vezet az APOEL-nél. 

  • A Sahtar vendégeként az Athletic Bilbao egy szabadrúgás után került előnybe, a kapu elé beívelt labdát San José tette a léc alá közelről. 

    San Jose vs. Sahtar
  • az előbb épp Robben indult meg, vezetgette egy darabig a labdát, aztán jó húsz méteről eleresztett egy lövést, a labdát vetődve védte Hart. A tíz emberrel játszó németek 2-1-re veztnek továbbra is. 

  • Lassan negyedórás késésben vannak a többi találkozóhoz képest, csak nem sikerül megjavítani azokat a reflektorokat. 

  • Egy labdaszerzés után Suarez hozta helyzetbe az argentint, aki finoman elemelte labdát a hazaiak kapusa mellett. Ez már a 73. BL-gólja, a meccs állása: APOEL-Barcelona 0-3. 

    v

  • De Rakitic kapu elé betekert szabadrúgását az utolsó pillanatban fejelte ki előle szögletre az egyik APOEL-védő, úgyhogy egy darabig még marad a 2-0-s Barca-vezetés. 

  • A Sporting-Mariborral az a helyzet, hogy a stadionban kialudt egy rakás reflektor, úgyhogy egyelőre nem lehet futballozni. A nézők élvezik, a mobiljukkal világítanak, és énekelnek. 

  • legalábbis rögtön egy helyzettel indították a második félidőt, Navas éles szögből leadott lövését Neuer tolta szögletre, a pontrúgásból nem lett semmi veszélyes. 

  • de mindenhol. 

  • Szünet van mindenhol, így állunk:

    Manchester City-Bayern München 1-2

    APOEL-Barcelona 0-2

    PSG-Ajax 1-0

    Schalke-Chelsea 0-3

    Sporting-Maribor 2-1

    Sahtar-Athletic 0-0

  • Lewandowskit ennyire sem szabad üresen hagyni, a Bayern-csatár egy remek beadás után két City-védő között fejelt a kapuba. A Bayern tíz emberrel fordított, és már ők vezetnek, 2-1. 

    Lewandowski vs. Machester City