Angéla, Petronella
14 °C
26 °C

Messi egy mondattal beárazta öt Aranylabdáját

2016.01.12. 08:39

Lionel Messi hétfő este ötödik Aranylabdáját vehette át Zürichben, kissé meg is hatódott, legalábbis a beszédéből ez tűnt ki. Megköszönte nagyon, azt viszont néhány órával korábban tudatosította mindenkiben, hol is a helye ennek az egyéni futballdíjnak. Az Aranylabdát 60 éve adják át, rettentően népszerű, és óriási a presztízse világszerte, de az argentinnek teljesen igaza volt, amikor a délutáni interjúkon azt mondta:

1 világbajnoki cím, vagy 5 Aranylabda? 1 vb, egyértelmű!

A kérdést konkrétan így tette fel neki Twitteren egy drukker, és az újságírói kérdések előtt olvasták fel neki. Csak egy kicsit habozott a válasszal: "Nagyon nehéz kérdés. A világbajnokság a legtöbb, amit elérhetsz játékosként, ezért egyértelműen ezt választanám".

És ekkor még nem tudta, hogy két év kihagyással ismét ő nyerte meg, így visszavette azt két Cristiano Ronaldo-év után.

Valamikor ekkor hangzott el, hogy Messinek az egy többet érne ötnél
Valamikor ekkor hangzott el, hogy Messinek az egy többet érne ötnél

Érdekes megnézni, hogyan szavaztak Magyarország képviselői, a szövetségi kapitány, Bernd Storck, a válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs és az NS újságírója, Csillag Péter.

Dzsudzsák telibelőtte a top3-at, ami Messi, C. Ronaldo, Neymar lett, Csillag Messit eltalálta, másodiknak Luis Suarezt tette, harmadiknak C. Ronaldót. A szövkap sorrendje már meglepőbb, ő Cristiano Ronaldónak adta volna, másodiknak a bayernes Thomas Müllert írta, harmadiknak Messit.

A százalékos megoszlás egyébként kissé kiábrándító a dobogósok között. Messi 41, C. Ronaldo 27, Neymar mindössze 7 százalékot kapott, ami azok után furcsa, hogy Neymart szoros másodiknak tippelték a legtöbben.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.