Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Ipari mennyiségben termelik a Barcának a büntetőket

2016.01.17. 22:22

Lionel Messi büntetőgólja nyitotta a sort a Barcelona és a Athletic Bilbao közti mérkőzésen a gólokat nézve: az argentin csapata 10. tizenegyesét értékesítette már a bajnokságban 20 meccs után. Korábban csak három csapat jutott eddig a spanyol bajnokságba 20 forduló után 10 büntetőhöz, pontosabban egy csapat háromszor: 1950-51-ben, 1989-90-ben és 1990-2000-ben is a Barcelona érte el ezt.

Összehasonlításképp a Real Madrid 5, az Atlético Madrid pedig 1 büntetőt lőhetett eddig a szezonban, de ha egy csapat annyit támad, mint a Barcelona, akkor nyilván büntetőkhöz is gyakrabban jutnak.

Azt pedig, hogy mennyit támadnak, az Athletic Bilbao ellen is megmutatták, a lefújásig ugyanis összesen hat gólt pakoltak be Iago Herrerín kapujába, aki a 4. percben kiállított kapust, Iraizozt, illetve az emiatt lecserélt Iker Muniaint váltotta.

A Barcelona hat góljából talán Neymar kontra végén szerzett találata volt a legszebb, bár az MSN-csatársor most is kitett magáért, hiszen az argentin és brazil egy-egy gólja mellett Luis Suárezt mesterhármast szerzett – rajtuk kívül csak Ivan Rakitic tudott gólt lőni a címvédő csapatból.

6-0-s győzelmével a Barcelona, amelyben Messi a kezdés előtt bemutatta a telt házas Nou Campnak ötödik aranylabdáját, továbbra is őrzi második helyét a tabellán, de egy meccsel kevesebbet játszottak, mint az őket két ponttal előző Atlético.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.