Szabina
4 °C
12 °C

Látott már ilyet? Kiszivárgott a MU-klasszis 80 millió eurós szerződése

2016.01.20. 13:04

Múlt nyár végén mi is morfondíroztunk azon, mennyiért is szerződött az akkor 19 éves Anthony Martial a Monacótól a Manchester Unitedhez, mert az angol és a francia lapok is pedzegették, hogy az elismert 50 millió euró csak a transzfer alaptétele. Arról pletykáltak, még 10 millió jár a Monacónak, ha Martial egy szezonban legalább 25 gólt lő, még 10, ha eléri a 25 válogatottságot és még 10, ha megnyeri az Aranylabdát a következő négy évben, amíg a Uniteddel kötött szerződése érvényes. Vagyis az átigazolása 80 millió eurót érhet a Monacónak.

Részigazságok ezek, ugyanis a napokban a Football Leaks nevű oldal lehozta - a Mirror, a Telegraph és még sok más angol meg francia újság pedig átvette - a Monaco és a MU között létrejött teljes Martial-szerződést, amiből kiderül az igazság.

Az 50 milliós alapról sosem volt vita, arról annyi derült ki, hogy két részletben kell utalnia a ManU-nak: 20 milliót három napon belül kellett kicsengetnie, 30 milliót idén július 1-ig.

Megvannak továbbá a 10 milliós tételek is, csakhogy kicsit másképp, mint gondoltuk, azaz:

  • plusz 10 millió jár a Monacónak, ha a futballista eléri a 25 gólt a Unitedben tétmeccsen, amíg tart a szerződése - vagyis nem egy szezonban kell a 25 gól
  • plusz 10 millió jár a Monacónak, ha a játékost jelölik az Aranylabdára - vagyis nem kell megnyernie, a "nominee" azt jelenti, hogy elég a három végső jelölt közé kerülnie
  • plusz 10 millió jár a Monacónak, ha eléri a 25 válogatottságot - ezt így is tudtuk -, annyit tisztáznak, hogy válogatottságot a minimum 45 perces szereplés jelent, és nem csak a tét-, de a barátságos mérkőzések is számítanak

Fontos, hogy mindegyik tételnél kikötik, hogy az alatt kell teljesülnie, amíg "a futballista a Manchester Uniteddel szerződésben van", vagyis nem az alapból kötött négyéves megállapodásuk időtartama alatt, hanem az időkorlát kitolódik, ha közben hosszabbítanak vele.

A lényeg, hogy ezekkel a feltételekkel még annál is könnyebben 70 millió euróra szökhet Martial ára, mint eddig gondoltuk.

Félév alatt 6 válogatottsága gyűlt össze, pontosabban már november 17-ig, és 8 gólnál jár eddig a Unitedben. A 25 egyik kategóriában sem mutatkozik különösebben nehéznek.

Az Aranylabda-jelölés a legnehezebb, de ez sem lehetetlen.

Kisstílű bosszú Fehérváron?

A Fehérvár AV19 jégkorong csapatának honlapja kedden tette közzé a klub és Sofron István jégkorongozó ügynöke közti levelezést. Nyilván sértődöttség is vezérelhette a fehérváriakat, mivel Sofron végül nem ide, hanem a rivális Klagenfurtba igazolt. Bár a háttérben a pénzügyi ellentétek álltak, azért az nagyon nem szokványos, hogy ilyet nyilvánosságra hozzanak.

A két forrás: a Fehérváré, és a Sofron-interjú

Martial már az 50 millióval is minden idők legdrágább tinédzsere, a 70-nel végképp az lehet, hacsak persze addig nem adnak valaki nagyon fiatalért még ennél is többet. Egyelőre nem látszik, hogy ki lehetne ez, de a mai futballban bármi megtörténhet, főleg pénzügyi szempontból.

Contrat Anthony Martial publié par Sport24.com

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!