Gáspár
14 °C
30 °C

Borzalmas védelmét ellensúlyozta a Barca

2016.01.23. 18:52

A spanyol bajnokság 21. fordulójának első szombati meccsén a Barcelona 64 másodperc után előnybe került a középmezőnyhöz tartozó Malaga otthonában.

Messi szöktette Suarezt, aki levitte a labdát a vonalig, valahogy átgyötörte a kapus alatt, Munirnak pedig csak az üres kapuba kellett passzolnia egy méterről.

A Barca akár meg is nyugodhatott volna, de visszaesett. A hazai csapat átvette az irányítást, Vermaelen hanyatt esett az egyik labdaeladás utáni kontránál, Mascherano mentette meg a helyzetet.

Bravo a kapufára tolt egy távoli lövést, így csak a 32. percben tudott egyenlíteni Juanpi, akkor is egy labdaeladás után jött a helyzet.

A katalánok még így is vezethettek volna az első félidőben, de a középen megiramodó Messi balra passzolt Munirnak – a másik oldalon Suarez is teljesen egyedül volt –, aki kapura lőtt, a kapusról kipattant, de Messi nem tudta belőni a kipattanót, mert az egyik védő tisztázott.

Az 52. percben Messi már jó megoldást választott, félfordulatból, kapásból lőtt a kapuba 5 méterről. Akkor még nem lehetett tudni, ezzel el is döntötte a meccset.

A Barcelona ezzel az élre állt, visszaelőzte az Atletico Madridot, amelyik vasárnap játszik.

Csodás Török Riviéra

Akár féláron utazhat idén Törökország fantasztikus tengerpartjaira.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!