Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

A Bayern gazdagabb lesz, mint valaha

2016.01.27. 14:27

A Bayern München évek óta Katarban készül a tavaszi szezonra. Az alapozás költségei most busásan megtérülni látszanak. A Bayern gazdagabb lehet, mint valaha bármikor is volt.

A Bild szerdán, egy rövid twitter-üzenetben közölte. Karl-Heinz Rumenigge, a klub sportigazgatója egy hatalmas üzletet kötött, egy katari szponzor áll majd a bajor egyesület mögé.

Később maga Rumenigge jelentette be, hogy a dohai Hamad Nemzetközi Repülőtérrel kötöttek megállapodást hét évre, ennek keretében pedig euró százmilliókban lehet majd mérni az összeget, amit a szponzorációért kap a Bayern. Az új támogató platina, azaz kiemelt partnere lesz a klubnak.

A Bayern ezzel az egyik leggazdagabb klub lehet a világon, és még az sem zavarja a bajorokat, hogy Németországban elég sok kritikát kapnak a katari szerepvállalásuk miatt. A vádak szerint a Bayern a jelenlétével legitimálja, hogy az arab államban sorozatosan megsértik az emberi jogokat. Rumenigge erre csak annyit mondott:

Ez egy edzőtábor, nem pedig politikai nyilatkozat.

A szerződések megkötése után a katariak egy újabb komoly lehetőséghez jutnak, hogy az egész számára megmutassák ambiciózus, sporttal kapcsolatos terveiket.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!