Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Most kell lekeverni Neymarnak egy baráti pofont

2016.02.04. 10:48

Lehengerlő volt szerdán a kupában a Barcelona, 7-0-val semmisítette meg a Valenciát, és az elődöntő első meccsén eldöntötte a továbbjutást. 

Luis Suarez négyet lőtt, Messi hármat, Neymar egyet sem.

Pedig a brazilnak legalább annyi lehetősége volt a gólszerzésre, mint két csatártársának, de nagy részüket elpimaszkodta. Rúghatott egy büntetőt is, amit a kapufára vágott. Valójában nem is lőtte rosszul, a kapusnak nem volt esélye, de egy kicsit túlhelyezte. És már a készülődésekor az merült fel a nézőben, na ebből vajon mi lesz? Neymar ugyanis egyáltalán nem futott neki a labdának, mögötte egy méterre állt startpozícióban majdnem tíz másodpercen át, ebből ötöt konkrétan azután, hogy a bíró jelezte, elvégezheti. Érezni lehetett, hogy nem fog bemenni.

 
Most már 8 tizenegyeséből 4-et elrontott a szezonban.

Remek volt a gólpassza Luis Suareznek az első találatnál, és zseniális a harmadiknál Messinek, amikor lehet, hogy hozzá sem ért a labdához, de ezzel ugratta ki az argentint. Kellett persze Suarez is, aki elengedte a labdát, ami neki is tökéletes lett volna.

 

Ott volt az az átvétele, amikor sarokkal, háttal állva bőrözte be szegény Barragant, és fordult le róla, aztán úgy lehagyta a labdával, hogy a védő le is lassított.

 

Innentől kezdve a Valencia-hátvéd begőzölt rá, Neymar pedig azzal töltötte majdnem az egész második félidőt, hogy őt idegesítse. Barragan belépett elé, amikor játékban sem volt a labda, Neymar visszaszólt. Összevissza húzogatott, amikor semmi értelme nem volt, meg mutogatott Barragannak, hogy csak dumálni tud. Még a lefújás után is egy másik brazil, Adriano lépett utána, hogy higgadjon már le.

 

Olyan volt, mint a tíz évvel ezelőtti Cristiano Ronaldo, akiért akkoriban szintén azért lehetett aggódni, hogy mikor törik el a lábát a Premier League-ben. Ugyanez volt a helyzet tegnap Neymarral. 

Messi és Suarez nem ment bele semmi feleslegesbe, nem akart fogócskázni az ellenféllel, csak gólt rúgni, be is pakoltak egy rakatot. Ha Neymar is ezt akarta volna, ő is rúg vagy hármat,

 de ahelyett, hogy koncentrál, energiáját elfecsérelte Barragan bosszantására.

Arról nem beszélve, hogy az ilyesmi senkinek nem szimpatikus, se a nézőknek, sem a bíróknak, akik továbbra sem fogják megvédeni így a kemény faultoktól.

 

Pár nap, és 24 lesz, C. Ronaldo ekkoriban már tudott gondolkodni, lassan neki is el kéne kezdenie, vagy nem csak a helyzetek maradnak ki, de le is rúgják.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!