Történelmi győzelemre készültünk, hatot kaptunk

2016.02.04. 22:54

A belgrádi futsal Európa-bajnokságon Magyarország az első meccsen a spanyoloktól kapott ki (2-5), csütörtök este az ukránokkal szemben lehetett volna javítani, de végül most is sima vereség lett a vége. (3-6)

Ukrajna lényegesen esélyesebb volt, a vb-selejtezőn is legyőzte a magyarokat. A magyarok azonban fogadkoztak, hogy szeretnék szurkolóikat kiszolgálni.

Gyorsan vezetést szerzett Harnisch egyéni hibája után az ellenfél, ami az egész taktikát felborította. A hetedik percben már kettővel vezettek az ukránok.

A magyarok támadtak, de a meccs képe mindig az volt, ha sikerült egy gólt is lőni - legjobbunk, Dróth Zoltán most is kettőt vágott -, azonnal válaszolt rá a rivális.

4-3 után volt egy magyar lehetőség, ami kimaradt, és ez után is gólt kaptunk, majd a hatodikat is belőtték.

Magyarország ezzel kiesett, és az Eb-k történetében hetedszer is kikapott, és még nincs győzelme.

  • Ukrajna-Magyarország 6-3 (2-1) 
  • Belgrád, Kombank Aréna, 2500 néző v.: Bauernfeind (osztrák), Coelho (portugál) 
  • gólszerzők: Szorokin (2.), Bondar (7., 35.), Ovszjannyikov (25.), Mikola Gricina (30.), Mihajlo Gricina (36.), illetve Dróth (8., 34.), Trencsényi (30.) 
  • Ukrajna:  Ivanjak - Bondar, D. Szorokin, Zsurba, Ovszjannyikov, cserék: Litvinyenko, Valenko, Koval, Mihajlo Gricina, Mikola Gricina, Razuvanov, Rogacsov, O. Szorokin, Fetko 
  • Magyarország:  Tóth Gy. - Klacsák, Németh P., Harnisch, Dróth, cserék: Tihanyi, Öreglaki, Dávid R., Trencsényi, Horváth N., Gál I., Szeghy, Rábl, Hosszú 
  • A csoport állása: 1. Ukrajna 3 pont/1 mérkőzés (6-3), 2. Spanyolország 3/1 (5-2), 3. Magyarország 0/2
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM