Jeromos
9 °C
26 °C

Megvan az első igen komoly Dárdai-rekord

2016.02.11. 18:57

A Hertha BSC szerda esti 3-2-es heidenheimi kupagyőzelme azért is volt fontos Dárdai Pálnak, mert van most már egy fix pont, amiben többet teljesített edzőként, mint játékosként.

Amikor játékos volt - több mint 14 év alatt - a negyeddöntőig többször is eljutott a berlini klub, de onnan már nem sikerült a továbblépés.

Volt, hogy a Stuttgart, volt, hogy a Köln állította meg a Herthát a sorozatban a nyolc között.

Még májusi kinevezésekor azt mondta, hogy a harmadik fordulóig eljutni alapelvárás, szerda este már tudjuk, lényegesen túlteljesítette a vállalását. Az is szembetűnő, hogy egy másodosztályú csapattal szemben mekkora fölényben játszott a csapata, míg a szezon elején a Bielefelddel szemben ez nem így volt.

A Hertha egyébként 1981-ben volt utoljára elődöntős a Német Kupában, két évvel korábban pedig bejutott a fináléba is, de a hosszabbításban a Fortuna Düsseldorf belőtte a győztes gólt, amivel 1-0-ra nyert.

A klub 4 millió eurót kapott az eddigi szerepléséért, ami összességében nem sok, ám ha azt vesszük, hogy az előző két szezonban másodosztályú csapatokkal szemben maradt alul már a második körben, nem kevés pénz.

2012-ben a sokadik ligás Worms is - szégyenszemre - megoldhatatlan feladatot jelentett mindjárt az első fordulóban a berlinieknek.

Az elődöntőben a Dortmund lesz a rivális, és ebben a sorozatban először játszhat hazai pályán a Hertha. A meccs április 19–én vagy 20-án lesz, a találkozó után a hétvégén a Bayernt fogadják, vagyis pár napon belül két telt házas meccs lesz a Olimpiai Stadionban, erre garantáltan kevesen fogadtak volna.

A bajnokságban második Dortmunddal a bajnokságban az előző hétvégén csapott össze a Hertha, gól nélküli meccs lett.

Elég valószínű, hogy magyar kapitányként is elérte volna azt, amit játékosként nem tudott, az Eb-részvételt, nyáron azonban át kellett adnia az irányítást Bernd Storcknak, nem vállalhatta mindkét feladatot.

Emellett, ha megőrizné a harmadik helyet csapatával a bajnokságban, akkor edzőként beállítaná azt, amiben játékosként volt része: a Bajnokok Ligája szereplést. Vagyis egy újabb sorozatban rekordot írhatna.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.