Mária
-6 °C
2 °C

A Bayerntől jött az U18-as válogatott új szakvezetője

2016.02.19. 11:38

A 39 éves, spanyol-német kettős állampolgárságú Oscar Corrochano az U19-es válogatott új szakvezetője, közölte az MLSZ honlapján. 

A spanyol származású edzőről azt érdemes tudni, hogy

  • játékosként alacsonyabb osztályú német klubokban szerepelt, 30 évesen lett edző
  • az Eintracht Frankfurt korosztályos csapatainál kezdte meg edzői pályafutását,
  • 2012-ben szerezte meg UEFA Pro licenct, ezután a német másodosztályú Regensburg vezetőedzője lett.
  • aztán U21-es német válogatott másodedzője volt a 2013-as U21-es Európa-bajnokság végéig, majd a Frankfurtnál dolgozott Armin Veh vezetőedző segítőjeként. 
  • tavaly júliusban a Bayern Münchenhez került játékosmegfigyelőként, innen szerződött a Magyar Labdarúgó Szövetséghez. 

Corrochano a napokban kezdte meg munkáját Telkiben, jövő hét elején edzőtáborozást tart az 1998-as születésű játékosokból álló U18-as válogatottnak, amely nyártól U19-es válogatottként készül az őszi Eb-selejtező tornára. 

- Az első benyomásaim nagyon pozitívak, remek kollektíva dolgozik Telkiben, örülök, hogy Bernd Storck invitálására tagja lehetek a stábnak - mondta. 

Bernd Stock azt mondta róla, hogy "Nagy öröm számomra, hogy egy széles látókörű, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, az utánpótlásfutballban jártas szövetségi edző érkezett az MLSZ alkalmazásába, aki örömmel vállalta a feladatot, és igazi kihívásként tekint a rá váró munkára - Oscar Corrochano elsődleges feladata a jelenlegi U18-as válogatott felkészítése az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre, de emellett természetesen részt vesz a többi korosztályos csapat munkájában is."

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.