Mária
-6 °C
-2 °C

93 milliós büntetést kapott a Putyin-pólóért

2016.02.19. 12:48

A Lokomotiv Moszkva 300 ezer eurós (93 millió forint) pénzbüntetéssel sújtotta válogatott játékosát, Dmitrij Taraszovot, mert Vlagyimir Putyin orosz elnököt dicsőítő trikót viselt a Fenerbahce elleni keddi Európa Liga-meccsen.

 Az R-Sport orosz hírügynökség a moszkvai egyesülethez közel álló forrásra hivatkozva számolt be a szankcióról.

A 28 éves középpályás ellen szerdán az európai szövetség (UEFA) is fegyelmi eljárást indított, ha a Lokomotivnak is fizetnie kell, akkor a klub az összeget Taraszovra hárítja majd, írja az MTI.

A futballista az isztambuli mérkőzés lefújása után mutatta meg a meze alatt viselt pólóját, amelyen Putyin arcképe és alatta „A legudvariasabb elnök" felirat szerepelt. Szimpátiaakcióját nem véletlenül időzítette a Fenerbahce elleni meccsre, hiszen az orosz-török diplomáciai kapcsolatok jelentősen megromlottak, mert a török légierő tavaly novemberben lelőtt egy orosz vadászrepülőgépet.

„Ő az én elnököm. Tisztelem őt, és úgy döntöttem, megmutatom, hogy kész vagyok ezt bárhol kifejezni. A pólómra felírtam mindent, amit el akartam mondani" – nyilatkozta Taraszov a 16 közé jutásért zajló párharc első meccsének elvesztése (2-0) után.

A mérkőzés visszavágóját jövő csütörtökön rendezik, Taraszov sárga lapjai miatt nem játszhat.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!