Orsolya
7 °C
10 °C

Amerikai módszerrel gyorsítaná a magyar focisták gondolkodását Storck

2016.02.22. 09:22

A magyar futballválogatott Telkiben edzőtáborozik (vasárnap, hétfőn és kedden), aztán mindenki visszamegy a klubjába. Bernd Storck rövid időre rántotta össze a játékosokat, aztán az NB I. kedvéért gyorsan visszaengedi őket. Az M4 csatornán megköszönte a kluboknak, hogy ezeken a nem hivatalos FIFA-napokon elengedték a játékosaikat.

Ezalatt a három nap alatt labdás edzést tart és néhány taktikai elem begyakorlását várja el. A Nemzeti Sportnak azt is elmondta, hogy az Egyesült Államokból beszereztek olyan felszerelést, amely a játékosok gondolkodásának gyorsaságát, a reakcióidejüket tudja javítani. Ilyen felszerelést használ szerinte a Real Madrid, a Bayern München és a Schalke is.

Az elmúlt hetekben végigjárta az NB I.-es meccseket, volt a Fáy utcában (Vasas–Haladás) és Újpesten, szerinte feltérképezte a magyar játékosállományt,  és majd 38 futballista közül választja ki az Eb-re utazók névsorát. Meglepetés nem érheti, ugyanakkor nem tartja kizártnak, hogy egy-két új arc is feltűnhet még a válogatott környékén.

A Csakfoci.hu idézi az M4-nek adott interjújából azt a részt, amelyet a félig magyar, vagy magyar állampolgárságra vágyó játékosokról mondott, nevezetesen a magyar édesapától, de Németországban született, az FC Leipzigben játszó Willi Orbanról, a magyar-nigériai állampolgár Kenny Otigbáról és a Videoton, magyar állampolgárságra vágyó bosnyák szélsőjéről, Asmir Suljicról:

Beszéltem mindhárom futballistával. Willire nem akarok nyomást helyezni, ha németnek érzi magát, és a Nationalelfben akar játszani, szíve joga. Mondtam neki, ha valóban magyarnak tartja magát, jelezzen és nyitva állnak előtte a magyar válogatott kapui. Otigba kijelentette, hogy nem akar többé magyar színekben játszani, Nigériát választotta. Suljic ügye pedig egyelőre nincs napirenden.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.