Mária
-7 °C
3 °C

Dárdai februárra hozta, amit májusra ígért

2016.02.27. 10:15

Dárdai Pál még a szezon előtt 40 pont elérését, ezzel együtt a biztos bentmaradást tűzte ki a Hertha elé. 23 forduló után 39-et gyűjtöttek a berliniek, nyilvánvalóan módosítani kell az eredeti terveken.

Péntek este a Kölnt verték idegenben, amelyik igen masszív csapat, a Dortmundot is megverte például hazai pályán december végén.

Ibisevic 600 perc után talált a kapuba, ezúttal ennyi kellett a sikerhez. A Hertha 117 kilométert futott összesen, hármat vert riválisára.

53 százalékban náluk volt a labda, a párharcok 50 százalékát megnyerte, igaz öttel kevesebbet próbált kapura rúgni. A Köln egyszer járt nagyon közel az egyenlítéshez, Modeste kapufájánál.

Dárdai péntek este még nem veszített meccset, ez volt a harmadik győzelme három döntetlen mellett.

Ahogy ígértem, győzelemre játszottunk, bár kiderült, hogy mindkét csapatnak nagyszerű a védelme. Kellett egy kis szerencse is a vezetéshez, de a győzelmünk megérdemelt. A második félidőben nem volt szép futball” - jelentette ki a meccs után.

Ezzel megerősítették harmadik helyüket a tabellán, bár Dárdai amondó, hogy az ötödik és a hetedik hely közé jutás reális lehetőség, vagyis az Európa Liga elérése. A Német Kupában is áll még csapata, április huszadikán a Dortmunddal játszanak az elődöntőben.

A többi csapat túl sokszor hibázott, ezzel sok pontot veszített, ezért lehetünk a harmadik helyen” - értékelte a jelenlegi pozíciót.

Egy hete azt nyilatkozta a magyar szakvezető, hogy a Wolfsburg elleni meccsen kiderül, merre felé vezet az útjuk. A döntetlen azt jelentette, hogy sorrendben ötödik meccsükön voltak nyeretlenek, a rossz széria ért véget Kölnben.

A Hertha szerdán a Frankfurtot fogadja, ha legyőzik a kiesés ellen harcoló csapatot, akkor tíz fordulóval a vége előtt garantált a harmadik hely. És akár megint jöhet egy újratervezés.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.