Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Simeone lett a Real Madrid rémálma

2016.02.28. 12:54

Az Atlético Madrid 1-0-ra nyert a Real Madrid otthonában szombat este, és ezzel történelmet írt: Diego Simeone csapata lett az első a spanyol bajnokság történetében, amely zsinórban három mérkőzést nyert meg a Bernabéuban. 

A sorozat azután indult, hogy Simeone a 2012/13-as idényben még vereséget szenvedett a José Mourinho által vezetett Realtól 2-0-ra, azóta viszont csak győzni mentek a városi riválishoz a bajnokságban. 

  • 2013. szeptember 28.: Real Madrid-Atlético Madrid 0-1 - a mérkőzést Diego Costa góljával nyerték meg
  • 2014. szeptember 13.: Real Madrid-Atlético Madrid 1-2 - Cristiano Ronaldo eredményes volt, de az Atléticótól Tiago és Arda Turan góllal válaszolt
  • 2016. február 27.: Real Madrid-Atlético Madrid 0-1 - a Real ezen a meccsen sem talált be, a vendég Atlético győztes gólját Griezmann szerezte

A zsinórban megnyert három mérkőzésen tehát mindössze egyetlen gólt kaptak: Cristiano Ronaldo ráadásul csak tizenegyesből tudott betalálni a 2014 szeptemberi meccsen. 

És folytatódott egy másik Simeone-sorozat is: sorozatban a hatodik tétmérkőzésen maradtak veretlenek az irányítása alatt a Real Madrid ellen. "Természetesnek vesszük már, hogy képesek vagyunk nyerni itt. A futball fantasztikus dolog, és olyan dolgok történnek benne, melyeket nehéz megmagyarázni" - mondta az 1-0-s győzelem után az Atlético-edző. 

Simeone arról is beszélt, hogy jó látni, hogy kifizetődik a közös, kemény munka, és mindez annak is köszönhető, hogy mindenki a csapat érdekeit helyezi előtérbe. 

A Real Madridnál elég komoly zavart okozott a szombat esti vereség: a szurkolók a klubvezetés ellen tüntettek, Zinedine Zidane arról beszélt, hogy jövőre komoly változások lehetnek, Cristiano Ronaldo pedig saját csapattársait is kiosztotta

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!