Dömötör
11 °C
14 °C

Úgy tiltakoztak tízezren Csepelen, hogy szurkoltak

2016.03.13. 21:14

Sikersztori a stadionépítés. Már NB III.-as csapatoknak is húznak fel új stadionokat, miközben a NB I.-ben üresen konganak a lelátók. A szurkolók nem szurkolnak, a drukkerek nagy része nem megy ki meccsre.

Valószínűleg olyan tiltakozás, mint amilyen vasárnap délután Csepelen történt, még soha nem volt a futball történetében.

Úgy tiltakoztak, hogy elmentek szurkolni.

Ferencvárosi szurkolók a Groupama Arénát bojkottáló része Csepelre utazott a Ferencváros második csapatának meccsére, hogy jelenlétével demonstráljon az ügy mellett.

Tízezer ember volt a meccsen, és nem éppen az NB III.-as meccs, vagy éppen Lipcsei Péter kedvéért. Sőt, a Ferencváros korábbi legendáját sűrűn emlegették a szurkolók, mint ahogy Kubatov Gábor elnököt is.

A szurkoló már csak ilyen, harcol valamiért, vagy valami ellen. Ahogy körbekérdeztünk, volt olyan, aki csak fél éve jár meccsre, de olyan is akadt, aki 30 éve. A közös bennük, hogy egyik sem szereti a mostani a Ferencvárost. Nem lenne könnyű megmagyarázni, miért.

Mindenesetre erre a harmadosztályú meccsre annyi néző jött ki, mint az egész szombati NB I.-es fordulóban összesen.

És ennek üzenete van. A szurkolók, a drukkerek, a csapatokért rajongó emberek jelentős része most valami egész mást akar, mint amit az aktuális sportpolitika elképzel, és amit sikerként próbál eladni.

Majdnem 10 ezer ember jó kedvűen hagyta el a csepeli stadiont. A hazaiak azért, mert 2-0-ra nyertek, a fradisták meg azért, mert végre szurkolhattak. Tapsolt a csepeli fradista, tapsolt a ferencvárosi csepeli, és mindenki jól érezte magát.

A szurkolók ma csatát nyertek meg.

Futballhangulat volt Csepelen, olyan, amilyet már évek óta nem láttunk Magyarországon.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!