Emőke
8 °C
19 °C

A FIFA eltiltotta a futballvezetőket, akik olyan hülyén csaltak, hogy a vak is látta

2016.03.14. 14:57

A Dél-afrikai Labdarúgó Szövetség (SAFA) három korábbi vezetőjét is eltiltotta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), mivel vélhetően szerepet játszottak abban, hogy a válogatott a 2010-es világbajnokság előtt több gyanús mérkőzést is játszott, írja az MTI.

A SAFA korábbi vezérigazgatóját, Leslie Sedibét öt, míg a játékvezetői bizottság egykori vezetőjét, Adeel Carelse-t, illetve Steve Goddardot két-két évre tiltották el.

A FIFA álláspontja szerint a 2010-es hazai rendezésű világbajnokság előtt a dél-afrikai válogatott több gyanús mérkőzést is játszott, ezek közül pedig legalább egyet biztosan befolyásoltak a játékvezetők.

A meccsekre vélhetően a jelenleg Magyarországon élő, és az itteni bundaügy koronatanújának számító szingapúri Wilson Raj Perumallal egyeztetve küldték a bírókat.

A FIFA nem hozta nyilvánosságra, mely mérkőzésekről van szó, de vélhetően a Kolumbia, illetve a Guatemala elleniekről. Előbbit 2-1-re nyerte meg a dél-afrikai csapat úgy, hogy mindhárom gól 11-esből született, utóbbit pedig az nigeri Ibrahim Chaibou vezette, aki több bundagyanús mérkőzésen működött közre, nem mellesleg három büntetőt ítélt meg kezezésért ezen az összecsapáson.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.