Orbán Viktor sportújságírókkal találkozott

2016.05.09. 23:03
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országházban fogadta a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) küldöttségét.

A megbeszélésen a sportújságírók küldöttségének tagjai részletesen bemutatták a kormányfőnek a több mint hatszáz tagú MSÚSZ elnökségének programját, a sportújságíróknak az elmúlt évtizedekben alaposan megváltozott munkáját, társadalmi státuszát, írja az MTI.

  Szöllősi György átnyújtotta a meghívót a kormányfőnek az M4 Sport - Az Év Sportolója Gálára, amelyet 2017. január 12-én tartanak a Nemzeti Színházban. Ezen az eseményen 59. alkalommal vehetik át az elismeréseket a sportújságírók által az esztendő legjobbjainak választott sportolók és edzők.

Az MSÚSZ hitett tett a 2024-es budapesti olimpiai pályázat népszerűsítése mellett, és ebbe valahogy a sajtót is belekeverte: „Az MSÚSZ számos törekvésében - mint a Csillag Imre Ösztöndíjprogram, vagy a médiakiszolgálás speciális infrastruktúrájának megteremtése az állami sportlétesítmény-fejlesztéseknél - számíthat a kormány segítségére, miközben a sajtó eszközei és a szövetség nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatai révén mindent megtesz a magyar sport nagy fejlesztési programjai és a 2024-es budapesti olimpiai pályázat népszerűsítéséért" - olvasható a MSÚSZ tájékoztatásában, amit az MTI idéz.

 A rendezvényen a sportújságírók küldöttségének tagjai

részletesen bemutatták Orbán Viktor kormányfőnek a több mint hatszáz tagú MSÚSZ elnökségének programját,

a sportújságíróknak az elmúlt évtizedekben alaposan megváltozott munkáját, társadalmi státuszát, írja az MTI.

Az MSÚSZ eközben Tápiószentmártonban kongresszust tartott, ahol beszédet mondott Schmitt Pál, volt köztársasági elnök és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) magyar tagja. Ő a 2024-es budapesti olimpiai pályázat Védnöki Testületének az elnöke is. A NOB 1,5 milliárd dollárral támogatja az olimpiarendezést, ez szerinte a költségek fele. A sportdiplomata azt mondta, a budapesti esemény létesítményeinek 80 százaléka az olimpia megvalósulásától függetlenül is megépül. 

Szalay Péter, a 2017-es budapesti, hat sportágat egyesítő vizes-világbajnokság médiaigazgatója elmondta, az eseményen 75 számban hirdetnek győztest. A megnyitó július 14-én lesz a Várkert Bazárnál, míg a záróünnepségre július 30-án a Városligetben kerül sor. A vb-re 208 ország 4000 versenyzőjét várják.

Az óriástoronyugrást a Batthyány téri Duna-parton rendezik meg, ahová egy 27 méteres, acélsodronyból készülő óriástornyot építenek majd fel.
 
 
Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM