Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Varázslatos góllal térhetett vissza a helyes útra a német futball csodagyereke

2016.02.18. 11:14

Közhely, de Julian Draxler tényleg berobbant a futballba, amikor a 2011-es Német Kupa-döntőn ő rúgta az első gólt a Schalkéban, még Raúl oldalán.

5-0-ra verték a Duisburgot, Draxler volt a meccs legjobbja 17 évesen.

Első és második teljes szezonja a tervek szerint sikerült, 2012-13-ban 30 bajnokin 10 gólt rúgott, utána viszont valami történt, mert a szupertehetség fejlődése megakadt. Két-két gólt tudott összehozni a Bundesligában az utóbbi két idényben, az előzőben már kezdőhelyét is elveszítette a Schalkéban, csak 15 meccsen játszott.

2014-ben a vb-re kivitte Joachim Löw, egy meccsen szerepelt, világbajnok, és múlt nyáron bejelentkezett érte a Juventus. Már meg is állapodtak vele, mikor a Schalke lefújta a 15 millió eurós üzletet.

Pár héttel később végül a Wolfsburg vitte el a Transfermarkt.de szerint 36 millió euróért. 15 bajnokin 3 gólnál jár, de a Bajnokok Ligájában négy meccsen lőtt ugyanennyit, szerdán kettőt a Gentnek.

Az első is igen szép volt, ahogy lefordult a védőjéről különösen, a második viszont klasszisgól köténnyel és olyan befejezéssel, amit tanítani nem lehet.

Előtte hétvégén a Bundesligában is gólt szerzett, így előfordulhat, hogy jó két év után újra kezd magára találni. Persze ez csak akkor derül ki, ha a belga bajnoknál erősebb BL-csapat ellen is hasonlóan teljesít. 3-2-re nyertek idegenben, úgyhogy a nyolc közé jutással elméletileg nem lehet probléma, a következő körben pedig kiderülhet, mennyire jó valójában a még mindig csak 22 éves Draxler.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.