Piroska
-10 °C
1 °C

Magyar-horvát március 26-án, Pesten

2016.01.13. 17:12

Magyarország-Horvátország barátságos futballmeccset rendeznek március 26-án a ferencvárosi Groupama-arénában, jelentette be szerda délután az MLSZ.

Ez lesz a nyári Európa-bajnokságra kijutott csapat első felkészülési meccse a tornára, amit júniusig valószínűleg még két találkozó követ, egyelőre ismeretlen ellenfelekkel. A magyar csapat 20., a horvát 18. a FIFA-világranglistán, ők is kijutottak az Eb-re, simán, csoportmásodikként, az olaszok mögött, és a norvégok előtt. A skandinávokat Dzsudzsákék ütötték el a részvételtől a két pótselejtezős győzelemmel.

A Mol kétmilliárdot ad az MLSZ-nek

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója és Csányi Sándor MLSZ-elnök közösen jelentették be, hogy a cég a társasági nyereségadón (TAO) keresztül 2 milliárd forinttal segíti idén a magyar labdarúgást, ebből az összegből folytatódhat majd a többi között az utánpótlás és az infrastruktúra fejlesztése. A Mol ezen kívül 285 millió forint szabadon felhasználható támogatást nyújt az MLSZ-nek.

A horvátok elhozzák minden sztárjukat, a Realból jön Luka Modric és Mario Kovacic, a Barcából Ivan Rakitic, a Juvéból Mario Mandzukic, de jöhet Dejan Lovren a Liverpoolból, Mario Brozovic és Ivan Perisic az Interből is.

Csányi Sándor MLSZ-elnök az NS-nek azt mondta, megvan már a májusi ellenfél is, de azt még nem árulhatja el, mert a másik válogatott akarja bejelenteni. Híres csapat lesz.

Összetartások, edzőtáborok

A válogatottnál február 20-tól és március 20-tól is ötnapos összetartás rendeznek majd, az OTP Bank Liga április 30-án zárul, a Magyar Kupa döntőjét pedig május 7-én rendezik. Bernd Storck csapata másnap kéthetes edzőtáborba, várhatóan Ausztriába utazik majd 28 játékossal, igaz, a Magyar Kupa fináléjában érdekelt csapatokból érkező futballisták várhatóan csak később csatlakoznak.

Május 23. és június 2. között újabb edzőtábor következik, ekkor már kevesebb játékossal, majd a válogatott június 5-én indul útnak a franciaországi Európa-bajnokságra 23 labdarúgóval.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.