Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

MTVA: a nyilvános Eb-vetítések 99 százaléka ingyenes lesz

2016.02.15. 21:32

A vendéglátóhelyek 99 százalékának számára ingyenes lesz a nyilvános Eb-vetítés nyáron, áll az MTVA közleményében, amely kiemeli, hogy csak azoktól a helyektől kérnek majd pénzt a vetítésekért, amelyeknek befogadóképessége meghaladja a 300 főt.

A kisebb helyek esetében eltekintenek a díjfizetési kötelezettségtől, amit minden kategóriára vonatkozóan az UEFA ajánlásával és jóváhagyásával határoztak meg – ez a 300-1000 fős helyek esetében 200 ezer forint lesz.

„Az MTVA és az UEFA között megkötött szerződés értelmében azonban az MTVA köteles a tudomására jutott jogosultság nélküli nyilvános vetítéseket jelenteni az UEFA felé”, majd, ha szükséges, a büntetés már nem is az MTVA, hanem az UEFA hatáskörébe tartozik majd, írják.

A sajtóban megjelent hírekkel szemben egyelőre csak egy előzetes igényfelmérő körlevelet, és egy adatlapot küldtek szét a korábbi és a lehetséges partnereknek, íígy a fővárosi és vidéki strandoknak, fürdőknek, fesztiváloknak, önkormányzatoknak, sportlétesítményeknek és nagyobb, teraszos, rendezvényre alkalmas vendéglátóhelyeknek. 

A televízióval rendelkező kiskocsmák tehát nincsenek veszélyben, ugyanakkor az MTVA elvárja a jogszerű eljárást azoktól, akik kifejezetten erre az eseményre építve hoznak létre kereskedelmi tevékenységet, vagy közös meccsnézésekkel egészítik ki meglévő tevékenységüket.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!