Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Storck: Szép eredmény az 1-1, de se több, se kevesebb

2016.03.28. 21:07

Bernd Storck, a Horvátországgal szombat este 1-1-et játszó magyar futballválogatott edzője hétfőn este az M4-nek és az M1-nek is interjút adott.

Az Európa-bajnokságra készülő csapat német edzője szerint a világsztárokkal felálló horvátok ellen az első félidővel nem lehettünk elégedettek. „A szünetben nyugalmat kértem. A horvátok ellen megálltuk a helyünket, szép eredmény az 1-1, de se több, se kevesebb. A legfontosabb, hogy a

csapat látta, meg tudja állni a helyét egy ilyen erős ellenfél ellen."

Storck élvezi a sikert, nem áll le egy pillanatra sem. „Jó, hogy öt csatárom van, Böde, Szalai, Priskin, Nikolics és Németh is."

A kapitány kimondottan erős ellenfeleket akart az Eb előtt. „A csoportellenfelek több edzőmeccset játszanak, de ez nem jelent hátrányt. Május 20-án is lesz egy válogatott meccsünk, az az ellenfél még nem nyilvános, de erre a mérkőzésre már 100 százalékban fel fogunk készülni, itt még kísérletezhetünk."

Május elején a magyar szezonnak vége, de mindenkinek van dolga, nem lesz monoton a felkészülés. „Minden edzővel leültünk, megbeszéltük, mikor milyen összetartás lesz. Áprilisra is szerettem volna összehívni a keretet, de az nem működött, cserébe a májusi összetartás hosszabb lesz. Az U21 ugródeszka a nagyválogatotthoz, Bese és Kalmár például már eljutott a felnőttcsapat kispadjáig."

„Az utolsó felkészülési meccsen, június negyedikén már az osztrákok elleni csapatot játszatnám."

A válogatott 06. 14-én Ausztria ellen kezdi az Eb-t, négy napra rá Izlanddal, újabb négy nap múlva Portugáliával játszik.
 

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!