Észak-Írország meccset nyert az Eb-n

2016.06.16. 19:57
A magyarok selejtezőcsoportjából kijutott északírek első Eb-jükön szerepelnek, és már a második meccsüket megnyerték az esélyesebb ukránok ellen.

Ukrajna és Észak-Írország is kikapott első Eb-mérkőzésén, ezért is volt nagy tétje a csütörtök esti lyoni meccsnek, amire az északír kapitány öt helyen változtatta meg kezdőcsapatát, kimaradt például a csapat ásza, Kyle Lafferty is. 

Meg is nyomták a meccs elejét a csapatok, az északírek és az ukránok is igyekeztek gyors támadásokat vezetni, de igazán komoly helyzetet azért nem tudtak kidolgozni. Az se segített, hogy szakadt az eső. Az első negyedóra végére azért visszavettek a rohanásból a csapatok, és az ukránok maradtak aktívabbak, többet is birtokolták a labdák, azonban az északír védelem nagyon szervezett volt, ahogy a lengyelek elleni első mérkőzésükön is. 

Az ukránok nem tudtak olyanokat húzni támadásban, mint a németek elleni meccsen, az északírek meg rendre letámadták őket, és a félidő vége felé már távoli lövésekkel is próbálkoztak. Szép csöndben átkerült a játék az ukrán térfélre, még ha nem is csináltak olyan veszélyes dolgokat az északírek. 

Aztán a második félidőben a vezetést is megszerezték a vezetést egy szabadrúgás után. A kapu elé ívelt labdára Gareth McAuley üresen érkezett, és a befejelte a labdát. 

Az ukránok majdnem egy fejes góllal vágtak vissza, McGovernnek kellett védenie. Közben egyre rosszabbak voltak a körülmények az erősödő záporban, a kapusoknak nem volt könnyű megfogni a labdát.

Nem sokkal később már jégesőbe fordult át a zápor, úgyhogy a cseh Kralovec inkább megállította a mérkőzést, és beküldte a csapatokat. Csak néhány percig kellett várakozni a játékosoknak. 

A kényszerszünet után kezdtek magukra találni az ukránok, Kovalenkónak egy veszélyes és egy gyenge lövése is volt, miközben egyre inkább kezdték benyomni az északíreket. 

Az utolsó tíz percben az ukránok domináltak, Zincsenko fejjel, Sefcsuk egy lapos lövéssel próbálta bevenni az északír kaput, de ez egyiküknek sem jött össze. Jarmolenko már huszonöt méterről próbálkozott, a bombáját McGovern ütötte ki. 

A végére az északírek már kezdtek fáradni az ukrán nyomás alatt, de olyannyira kibírták, hogy még egy második gólt is szereztek. 

A hosszabbításban, egészen pontosan a 96. percben McGinn egy kipattanóra csapott le, és pofozta közelről kapuba a labdát.

 

A vége 2-0-s győzelem lett, az északírek történetük első Eb-mérkőzését nyerték, ezzel három pontjuk van. A következő körben a németekkel, az ukránok a lengyelekkel játszanak. 

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM