Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

50 évesen is profi lesz az első japán futball-legenda

2017.01.12. 08:26

Egészen biztosan ötvenéves korában is futballozni fog a japánok legendás futballistája, Miura Kazujosi, mert egy évvel meghosszabbította a másodosztályú Jokohama FC-vel a szerződését, és bő egy hónap múlva, február 26-án tölti be az 50-et.

Kazu, a japán futball első igazi szupersztárja kalandos utat járt be. A brazil futball nagy szerelmeseként 15 évesen utazott el Brazíliába, hogy profi legyen. Sikerült, a Santos lett az első felnőtt klubja. 23 évesen tért haza, csatlakozott a J-League-ben szereplő Jomiuri Verdyhez. Később Európában a Genoa és a Dinamo Zagreb játékosa volt. 

Az 1998-as világbajnokságon is szerepelt, a válogatottban 89 meccsen 55 gólt szerzett. Első japánként jelölték az év ázsiai játékosának.

Már 38 évesen is minden idők legidősebb első osztályú japán futballistája volt, amikor 2005-ben csatlakozott a Jokohamához, amelyhez azóta is hű maradt. 49 évesen sem alibizett, a legutóbbi idényben 20 meccsen lépett pályára, két gólt szerzett.  

A profi karrierje 32. idényére készülő Kazu így foglalta össze:

Remélem, hogy minden erőmmel segíteni tudom a klubomat és a csapattársakat, és sok örömöt szerzek a szurkolóknak is, akiktől mindig is rengeteg támogatás kaptam.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.