Szigorítják a biztonsági intézkedéseket a Manchester United kupadöntőjén

2017.05.23. 09:39

Szerda este rendezik az Európa Liga döntőjét, ahol a holland Ajax és az angol Manchester United találkozik egymással, és a hétfő éjszakai manchesteri terrortámadás miatt szigorítások lesznek.

Az UEFA egy közleményt adott ki, ebben az áll, hogy nincs információjuk arról, hogy a stockholmi kupadöntő ellen terrortámadást terveznének, de eddig is szorosan együttműködtek a helyi futballszervezettel és hatóságokkal. "A kupadöntő szervezése óta számításba vettük a terrortámadás lehetőségét, de a hétfői események után további biztonsági intézkedések várhatók" - írja közleményében a szövetség.

A helyszínre érkező szurkolóktól azt kérik, hogy hamarabb menjenek ki a stadionhoz, ugyanis jóval szigorúbb lesz a beléptetés, alaposabb átvizsgálásra lehet számítani, és emiatt feltorlódhatnak a sorok, vagyis tovább tarthat, mire a drukkerek bejutnak. A mérkőzést a stockholmi Friends Arénában rendezik, amiben 50 ezer néző fér el futballmeccseken. 

Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin elítélte a manchesteri terrortámadást, közleménye szerint sokkolta, hogy ennyi ártatlan ember halt meg, és együttérzését fejezte ki az érintett családoknak. 

Hétfő éjjel Ariana Grande manchesteri koncertjén egy öngyilkos merénylő robbantott. A támadásnak eddig huszonkét halálos áldozata és ötvenkilenc sérültje van. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport