Tíz halott a Flamengo edzőközpontjában kitört tűzben

2019.02.08. 11:28

Tíz ember életét vesztette abban a tűzben, ami a brazil Flamengo futballcsapat központjában tört ki Rio de Janeiro nyugati részén. A tűzeset után három másik sérültet súlyos állapotban szállítottak kórházba, írja az AS.com, amely úgy tudja, helyi idő szerint reggel 5.17-kor érkezett a hatóságokhoz az első segélyhívás.

A TV Globo információi szerint a tűz a Ninho del Urubu edzőközpont egyik régebbi részlegében tört ki, amit a klub ifi- és tartalékcsapatai használnak, ezt később hivatalos források is megerősítették. A Globo később úgy értesült, hogy a 10 halott között 4 ifijátékos, négy klubalkalmazott, és 2, a klubnál próbajátékon tartózkodó tehetség halt meg a központ hálószobáit tartalmazó részlegében, amit két hónapja újítottak fel.

A három, súlyos állapotban kórházba szállított sérült mindegyike a klub játékosa. A 15 éves Jonathan Cruz Ventura kritikus állapotban került az intenzívre, rajta kívül a 14 éves Cauan Emanuel Gomes Nunes és a 15 éves Diogo Bento Alves került kórházba.

Ez a térség, a Vargem Grande negyed volt az egyike azoknak, melyeket a legkomolyabban sújtott az egy nappal korábbi, hat halálos áldozattal járó heves esőzés és villámárvíz.

A több mint két óra alatt eloltott tűz oka egyelőre ismeretlen.

A hír kapcsán a Real Madrid 18 éves brazil játékosa, a Flamengóban nevelkedett Vinícius Jr. Twitteren reagált, arra kérve mindenkit, hogy imádkozzon az áldozatokért, majd sorra szinte minden brazil futballklub részvétét fejezte ki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport