Szétverték Pozsonyt a futballhuligánok

2019.07.11. 08:25

Közel 100 embert vettek őrizetbe szerda éjjel Pozsonyban, miután az Ajax Amsterdam, a Levszki Szófia és a Cracovia Kraków ultrái összeverekedtek a belvárosban - írja az Ujszo.com.

Az internetes újság videókkal is megmutatta, mi történt az óvárosban, amikor a három futballcsapat fanatikus drukkerei találkoztak: székeket dobáltak, éttermeket, teraszokat, kávéházakat rongáltak meg amellett, hogy egymással verekedtek.

A Ventur utca szinte megsemmisült a támadásban, a rendőrök nagy erőkkel érkeztek ki. Sok a sérült is.

A Cracovia a dunaszerdahelyi DAC-cal, a Levszki a Ruzomberokkal játszik csütörtökön az Európa Ligában, az ajaxosok vélhetően csak balhézni mentek.

Lucia Mihalíková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a helyszínen 80 személyt vettek őrizetbe, a belváros környékén pedig további 14-et fogtak el.

Annak ellenére, hogy a rendőrség fel volt készülve a Slovan Bratislava és a lengyel csapat szurkolói közti lehetséges rendbontásra, a Ventur utcában véletlenül összetalálkoztak a bolgár és lengyel drukkerek, amely végül tettlegességig fajult

- mondta a szóvivő a Paramter.sk-nak.

A rendőrség rendelkezett olyan információkkal, miszerint az Ajax Amsterdam huligánjai is Pozsonyba érkeznek a Slovan – Sutjeska Niksic mérkőzésre. Éppen ezért a futballstadion és a belváros környező részén is megemelték a biztonsági intézkedéseket. A rendbontás helyszíne mégis kész háborús övezetté vált, a két tábor székekkel és asztalokkal dobálta egymást. A rendőrök aztán egy időre lezárták az Óváros nagy részét.

Denisa Saková szlovák belügyminiszter a közösségi oldalán qazt írta: "elítélek olyan viselkedést, amelynek semmi köze sincs a sporthoz, és szerintem a civilizált közösségben sincs ennek helye".