Amália
12 °C
19 °C

Átadták a kispesti akadémia új szárnyát

2009.07.15. 12:32
0 hozzászólás

Átadták a Budapest Honvédhoz tartozó Magyar Labdarúgó Akadémia új épületszárnyát, amely további 50 futballpalánta befogadására alkalmas. A Bozsik Stadionban tartott szerdai ünnepélyen elhangzott, hogy azért volt szükség az újabb épületegységre, mert a két éve működő intézménybe most érkezik a harmadik évfolyam, s így már kicsinek bizonyulna a régi - ugyancsak 50 fős - hotelépület.

Az új szárnyban kétágyas szobák mellett multimédiás tanterem is található, míg az étterem és az erősítő terem továbbra is a korábban meglévő épületben kap helyet. A beruházást teljes egészében a Hemingway Csoport állta. "Nagyon nehéz feladat ilyen értéket létrehozni a magyar futballban, de egyúttal igen örömteli is, hiszen ez az a terület, ahol összefogás van, s a különböző akadémiák segítik egymást" - mondta George F. Hemingway, a kispesti klub tulajdonosa.

Az eseményen megjelent Orbán Viktor korábbi miniszterelnök, a felcsúti Puskás Ferenc Akadémia alapítója, aki beszédében kiemelte: minél több ilyen akadémiára lenne szükség, hogy a magyar futball ismét régi fényében tündököljön. Az avatáson részt vett Gajda Péter kispesti polgármester is, a magyar szövetséget pedig Dunai Antal szakmai alelnök képviselte.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!