Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

A nagyképű olaszoknak vissza kell venniük

2009.10.09. 10:44
65 hozzászólás
U20-ellenfelünk edzője tart tőlünk, játékosai kevésbé. Az olasz szakember szerint a párosítás klasszikus, a magyar csapat szívós, le kell higgasztania elszállt futballistáit. Megvan a kezdőjük.

”A magyaroknak kell félniük tőlünk, bajnokként akarok hazamenni” – vezette fel Antonio Mazzotta, az olasz U20-as válogatott védője a péntek esti Olaszország-Magyarország vb-negyeddöntőt. Nyilatkozata edzője, Francesco Rocca szerint túl optimista, a szövetségi kapitány a Gazzettának nem tagadta, a spanyolok váratlan kiverése után fejben kissé elszállt csapata, feladata, hogy visszahozza őket a földre.

”Úgy érzem, kicsit túllelkesedtünk, arra kell gondolnunk, hogyan jutottunk eddig: alázattal” – mondta a tréner.

Az olaszok a favoritot 3-1-gyel, emberelőnyben verték ki, az este nyolc órakor kezdődő szuezi meccsen két kulcsjátékosuk, Crescenzi és Sciacca sárga lapok miatt hiányozni fog.

Rocca óvatos, és komolyan gondolja, hogy a négy negyeddöntőből csak a német-brazil mérhető az övékhez, miénkhez: ”Kemény, szívós csapat a magyar, a Németország-Brazília mellett ez a legerősebb párosítás”.

A Gazzetta szerint Rocca csapatának nagyon oda kell figyelnie, egy éve, az U19-es Eb-elődöntőben csak 1-0-ra győztek ellenünk.

Az újság a várható olasz kezdőt is megírta, 4-2-3-1-es stratégiával a Fiorillo - Bini, Gentili, Albertazzi, Mazzotta - Raggio Garibaldi, Calderoni - Della Penna, Mazzarani, Mustacchio – Eusepi összeállítású csapat kezdhet. Az egyetlen csatár posztjára Misuracának is esélye van bekerülni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!