Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Kolumbiai panasz a FIFA-hoz, az uruguay-argentin vb-selejtező miatt

MTI
2001.11.22. 12:26
Alvaro Fina, a Kolumbiai Labdarúgó Szövetség elnöke panasszal fordult a FIFA-hoz, mert az egy héttel ezelőtti Uruguay-Argentína világbajnoki selejtezőn több furcsaságot vélt felfedezni.
Ezek közül az egyik, hogy a továbbjutás szempontjából kiemelten fontos összecsapások az eredeti tervektől eltérően nem azonos időben kezdődtek: Montevideóban (Uruguay) például 10 perccel később indult a játék, mint Asuncionban a Paraguay-Kolumbia összecsapáson.
Az uruguayiak 1-1-re végeztek a már biztos vb-résztvevő argentinokkal, s ez azt jelentette, hogy ők szerezték meg a dél-amerikai zóna ötödik, pótselejtezős lehetőséget jelentő helyét, míg a kolumbiaiak minden reményüket elveszítették, noha idegenben nyertek 4-0-ra. (Paraguay is már korábban kvalifikálta magát a 2002-es koreai-japán vb-re.)
Fina sportszerűtlennek tartja azt is, hogy néhány argentin játékos a mérkőzés után azt mondta: éppen annyi pontot ajándékoztak az uruguayiaknak, amennyi elég volt ahhoz, hogy Kolumbia biztosan lemaradjon a világbajnokságról. A két riválisnak egyformán 27-27 pontja volt, Uruguay eggyel(!) jobb gólkülönbsége döntött köztük

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!