Vilma
-7 °C
4 °C

Peren kívül egyezett meg a Bayern és Dortmund

MTI
2002.01.07. 20:49
Sebastian Kehl átigazolásával kapcsolatban peren kívül megegyezett egymással a labdarúgó Bundesliga két meghatározó klubja, a Bayern München és a Borussia Dortmund.

Az SC Freiburg 21 éves válogatott védője szóban a müncheni klubhoz kötelezte el magát, végül mégis a dortmundiakhoz szerződött. A bajorok ezért kártérítési pert helyeztek kilátásba.

A futballista hétfőn nyilvánosan elnézést kért a Bayern vezetőitől. "Nagyon sajnálom a történteket, senkit nem akartam félrevezetni. A müncheniek ajánlata anyagilag szinte visszautasíthatatlan volt, viszont úgy érzem, hogy a szakmai fejlődésem Dortmundban biztosított, ott ugyanis több játéklehetőséghez jutok. A Münchenből kapott másfél millió márkát kamatostul fizettem vissza. Remélem, hogy ezzel sikerül békésen lezárni ezt a történetet"- momdta Kehl.

"Részünkről az ügy befejeződött, további sok sikert kívánunk Sebastiannak - jelentette ki Uli Hoeness, a Bayern menedzsere. - A játékos elismerte, hogy hibázott, gondolom, sokat tanult az esetből. "

Matthias Sammer, a Borussia Dortmund vezetőedzője is örömmel fogadta az egyezséget. "Mindenkinek ez volt a legjobb. Azt viszont szeretném megjegyezni, hogy a müncheniek eljárását nem tartom sportszerűnek. Az ugyanis előfordulhat, hogy két klub veszekszik egymással, de egy fiatal játékost nem szabad lejáratni a közvélemény előtt"- értkelte az esetet az egykori válogatott játékos.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.