Miklós
-7 °C
2 °C

Utólag tiltották el a dortmundi futballkapust

MTI
2002.03.19. 20:40
Négy mérkőzésre szóló eltiltást és pénzbüntetést kapott kirívó durvaságáért Jens Lehmann, a Borussia Dortmund kapusa. A német labdarúgó válogatott Oliver Kahn mögötti második kapusa a szövetség (DFB) sportbírósága előtt elismerte, hogy a vasárnapi bajnokin beletaposott a földön fekvő freiburgi Soumaila Coulibaly combjába. A játékvezető nem vette észre az esetet, amiért 11-es és piros lap járt volna. A fegyelmi bizottság a videofelvétel megtekintése után indított eljárást ellene.

- Minden érintettől elnézést kérek - mondta Lehmann, aki a DFB-nek írásban is beszámolt a történtekről. - Őszintén szólva úgy éreztem, eltörött a térdem, ezért akartam bosszút állni. Hirtelen cselekedtem, amikor rájöttem, mit teszek, már nem tudtam visszahúzni a lábam.

A forrófejű hálóőrt klubja pénzbüntetéssel sújtotta, melynek összegét nem hozták nyilvánosságra. Lehmann legközelebb április 20-án, az 1. FC Köln elleni bajnokin léphet pályára. Hogy az eset mennyire befolyásolja vb-részvételét, azt most még nem lehet tudni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.