Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Holland világklasszis lett a kínai futball-kapitány

MTI
2002.11.22. 13:07
Helyi sajtóértesülés szerint a holland Arie Haant nevezte ki a Kínai Labdarúgó Szövetség a válogatott szakvezetőjévé. A hírt hivatalosan még nem erősítették meg.
A Beijing Evening News úgy tudja, az 54 éves tréner mellett többek között az szólt, hogy a többi jelöltnél szerényebb anyagi igényekkel állt elő. Korábban - másoké mellett - felmerült a holland Guus Hiddink, valamint a francia Philippe Troussier és Aimé Jacquet neve is.
Az Ajax Amsterdam korábbi középpályása, aki 1974-ben és 1978-ban is tagja volt a világbajnoki ezüstérmes válogatottnak, az 57 éves Bora Milutinovicot váltja a kispadon. A jugoszláv edző nagy sikert ért el a kínai együttessel, amely története során idén először vehetett részt világbajnokságon. A koreai-japán közös rendezésű torna azonban már túl nagy falatnak bizonyult, a csapat három vereséggel, 0-9-es gólkülönbséggel az első forduló után búcsúzott.
Haan korábban többek között az Austria Wien, az Anderlecht, a Feyenoord és az egyiptomi Al Ahli edzőjeként tevékenykedett, augusztustól a német harmadik vonalban szereplő Stuttgarter Kickers sportigazgatója volt.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.