Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Parreira lett a brazil futball-kapitány

MTI
2003.01.08. 18:26
Az 1994-ben világbajnok együttes szakvezetőjét, Carlos Alberto Parreirát nevezték ki a tavaly június 30-a óta ötszörös világelső brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.
A sikertréner harmadszor került a dél-amerikai együttes élére, először 1984-ben kapott megbízást. Legnagyobb sikerét második "uralkodása" végén aratta a vb-elsőség megszerzésével, majd le is mondott a megtisztelő, de roppant nehéz feladatáról. Érdekesség, hogy ugyanezt tette kisértetiesen hasonló helyzetben tavaly Luiz Felipe Scolari is, aki azóta már a portugálok legjobbjainak szakvezetője lett.
A másfél hónap múlva 60 éves szakember február 12-én Kína ellen mutatkozik be - 8 és fél évi szünet után - ismét a brazil csapat szakmai irányítójaként. A brazil sajtó szerint Carlos Alberto Parreira nem akarta elvállalni újra a labdarúgó-válogatott irányítását, végül Mario Jorge Lobo Zagallo tanácsára döntött úgy, hogy mégis aláírja a 2006-ig szóló szerződést.

Scolari távozása után egy találkozóra Zagallo ült le a kispadra: a csapat november 20-án a Dél-Korea elleni barátságos mérkőzésen 3-2-es győzelemmel búcsúztatta a trénert.

Zagalo a brazilok öt világbajnoki címéből négy megszerzésében aktív szerepet játszott: 1958-ban és 1962-ben játékosként, 1970-ben szövetségi kapitányként, 1994-ben pedig technikai koordinátorként. A jövőben tanácsadóként dolgozik a nemzeti tizenegy mellett.

A Globo című lap úgy tudja, Parreira fizetése kevesebb lesz, mint amennyit elődje kapott (Scolari havi 250 ezer dollárt keresett). Elképzelhető, hogy többek között ez döntött a javára Oswaldo de Oliveirával, a Sao Paulo edzőjével szemben.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!