Előd
5 °C
11 °C

Schmeichel a visszavonuláson gondolkozik

MTI
2003.02.12. 14:46
A Manchester City 39 éves hálóőre jelenleg éppen a lábával bajlódik, emiatt nem játszhatott vasárnap egykori klubja, a Manchester United ellen.

- Egyre idegesítőbb a helyzet, hiszek hetek óta fáj a lábam. Pedig, ha folyamatosan egészséges lennék, akkor a következő szezont is vállalnám. Mostanában csak orvosi kezelésekre járhatok, s ez egyre jobban aggaszt. Amennyiben nem javul rövid időn belül a helyzet, akkor alaposan el kell gondolkodnom a folytatáson - mondta.

Schmeichelt nem véletlenül bántja jelenlegi állapota, mert néhány héttel ezelőtt derült ki, hogy a következő szezonra is szívesen látnák a Manchester Citynél.

- Az idény végén lejár a szerződésem, de Kevin Keegan vezetőedző már szólt, hogy a továbbiakban is számít rám - nyilatkozott akkor a dán kapus, hozzátéve: még sosem élvezte ennyire a játékot, mint most, mivel korábban a városi rivális Manchester Unitednél túl sok volt a mérkőzés és a terhelés.

Schmeichel 129 alkalommal szerepelt a dán válogatottban, s 1992-ben Európa-bajnok lett. Pályafutása kiemelkedő éveit 1991 és 1999 között az M.U.-nál töltötte, többek között öt bajnoki címet, s három F.A. Kupát nyert, valamint 1999-ben BL-t is.

Ezután a Sporting Lisboát erősítette, s 2001-ben tért vissza a szigetországba, az Aston Villához. Innen szerződött tavaly az élvonal egyik újoncához.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.