Előd
5 °C
12 °C

Hét gólt kapott a világbajnok

MTI
2003.04.25. 10:51
Kikerült a Mexikó elleni barátságos mérkőzésre készülő brazil labdarúgó-válogatott keretéből Marcos, miután a vb-aranyérmes kapus hét gólt kapott egy kupamérkőzésen. A Palmeiras 7-2-es vereséget szenvedett a Vitoria nevű kiscsapattól.

- Az első három gólról én tehetek - ismerte be a 30 éves hálóőr a szünetben, amikor 4-1-re vezetett az ellenfél, s akkor még nem is sejtette, hogy nincs vége a vesszőfutásának.

Az utolsó találat előtt például lábbal akart tisztázni, de lyukat rúgott, így a labda lassan átgurult a gólvonalon. Emellett összehozott" még egy 11-est is.

- Nem elsősorban a mostani teljesítménye miatt nem tart velünk Mexikóba, ugyanis már hosszabb ideje nincs formában - indokolta döntését Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány. - Egy ilyen mérkőzés után különben is szükség van a pihenésre.

Marcos helyett Julio Cesar, a Flamengo hálóőre kapott meghívót. A válogatott elsőszámú kapusát nemzeti hősként ünnepelték a tavalyi világbajnokság után, de néhány hét alatt tragikus figurája lett a Palmeirasnak. Sorozatban kapta a potyagólokat és a szurkolók szerint főleg ő az oka annak, hogy az 1999-ben még Libertadores Kupa-győztes együttes kiesett az élvonalból. Marcos a sorozatos kudarcok miatt többször elsírta magát az öltözőben, pszichológushoz is fordult, de úgy tűnik, egyelőre ez sem segített rajta.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!