Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Beckham a Brit Birodalom Tisztje lett

MTI
2003.06.14. 16:51
II. Erzsébet királynő a Brit Birodalom Tisztjévé nevezte ki David Beckhamet, a Manchester United futballsztárját, és a Brit Birodalom Parancsnokává Colin Jackson futófenomént.
A labdarúgó-válogatott 28 éves csapatkapitánya - aki ezentúl a neve után írhatja a kitüntetés rövidítését (OBE) - hallatlan népszerűségével és példamutató életmódjával szolgált rá a címre: gondosan neveli két kisfiát, nem iszik, nem dohányzik, és nem szerepel a botránykrónikákban.
- Beckham a pályán és azon kívül is kiváló követe hazájának - jelentette ki Tony Blair miniszterelnök szóvivője a királynő születésnapján rendezett díjátadó ünnepségen.
Az OBE egyébként feljogosítja viselőjét arra a kiváltságra, hogy házasodhat, illetve kereszteltetheti gyermekét a világhírű londoni Szent Pál székesegyházban.
Még magasabb kitüntetésben részesült Colin Jackson, a márciusban visszavonult futócsillag. A 36 éves világ- és Európa-bajnok atléta - aki világcsúcstartó 110 és 60 gáton - a CBE címmel gazdagodott, 18 éves pályafutásának elismeréseként.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.