Dömötör
12 °C
14 °C

Nem doppingszer okozta Foé halálát

MTI
2003.07.07. 19:05
A boncolás hétfőn nyilvánosságra hozott eredménye szerint június 26-án természetes okok miatt halt meg Marc-Vivien Foe, a kameruni labdarúgó-válogatott középpályása.
- Nem találtunk tiltott teljesítmény-növelő szereket a szervezetében. A futballista halálát a szív problémája okozta - mondta Xavier Richard ügyész.
Foe a Kolumbia elleni Konföderációs Kupa-elődöntő 73. percében esett össze, majd a találkozó után nem sokkal elhunyt. A gyászolók az elmúlt héten búcsúztak el Lyonban és Kamerunban a 28 éves labdarúgótól.
A futballista 1994-ben került a francia Lens csapatához, és részese volt a klub eddigi egyetlen bajnoki címének 1998-ban. A következő évben a West Ham Unitedhez került, majd Lyonban játszott, ahol 2001-ben Liga Kupát, egy évvel később pedig újra bajnoki címet nyert. A legutóbbi idényben kölcsönjátékosként a Manchester Cityben szerepelt. Hatvanöt válogatott mérkőzésen lépett pályára, két világbajnokságon (1994, 2002) vett részt, és a válogatottal kétszer (2000, 2002) nyerte meg az Afrika Kupát.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.